Throne Ov Extraterrestrials - Necrogenesis (2017)

Розпочинаючи рецензію, перш за все, хочу розставити крапки над і щодо дебютного альбому гурту Throne Ov Extraterrestrials. Музичний напрямок цього колективу - щось середнє між slamming brutal death metal та максимально брутальною формою deathcore. На додачу маємо теми про інопланетян, жахи та посилання на гру Dead Space. Тобто це максимально важка музика для сприйняття слухачем. Один з найбрутальніших релізів, які мені доводилось слухати останнім часом.

Всю цю кашу під вивіскою Throne Ov Extraterrestrials, яка вилилась в альбом "Necrogenesis", заварили двоє хлопців навесні 2017 року. Молодий київський дует (чи то інтернет-проект), до складу якого входять Влад Вальдер, відповідальний за гітару і тексти, та вокаліст  Михайло Іванов. Залучивши до запису кілька інших музикантів (про яких буде сказано далі), наприкінці літа 2017 року світ було покарано першим породженням гурту (слово первісток якось зовсім до такої музики не в’яжеться).

Що стосується музики Throne Ov Extraterrestrials, зрозумілою є загальна концепція та настрій, який бажали передати автори цього проекту. Вони хотіли зробити пісні, які б могли стати саундтреком для ігор, на кшталт, Dead Space, або відображати настрій фільму про жахи, страшне та невідоме, як заповів Говард Філіпс Лавкрафт. У сенсі загальної атмосфери та сприйняття альбому їм це вдалось.

Проте, якщо розбирати деталі, картина зовсім не така обнадійлива. Буквально на першій пісні "Breakthrough From Depths Of The Abyss" музиканти починають провалюватись кудись у середньо-темповий кач і брейкдауни, і зроблено це, як на мене, надто затягнуто. Це замість того, щоб показати зуби у вигляді швидкості чи брутальних рифів. І так на всьому альбомі з дуже невеликими винятками. Єдине, що позитивно впливає на цей брейкдаун у кубі, - наявність такого собі сладжевго бруду. Не знаю, чи так задумано, чи таким став результат через трохи шорохуватий і сирий запис та продакшн, але це плюс.

Протягом прослуховування альбому "Necrogenesis" не покидає думка, що от би їм і грати такий собі brutal death metal + sludge metal. Такий, щоб тяжко і довго тягнув з вас жили, щоб притискав неначе бульдозер. Хоча не нам, слухачам, казати музикантам, що і як робити. Натомість все чекаєш, що ось зараз пацани включать швидкість і вломлять як треба, але, на жаль, ні. У тих не багатьох моментах, де учасники згадують про швидкість та деякі інші фішки, притаманні deathcore чи brutal death metal, виходить якось непереконливо. Пісня "Make us unified" віддає якимсь пластиком. "Lord Of The Void" має потрібну різноманітність, трек "Worship To Immortality" має швидкість, та загальну картину вони аж ніяк не рятують.

На альбомі чуємо аж трьох вокалістів. Михайло Іванов - основний, Zack Michaels – вокал на "Breakthrough From Depths Of The Abyss" та "The Interdimensional Rift", Artifical Delirium (of Biotomy) – гостьовий вокал на "The Cycle Of Parasitism". Але не скажу, що це якось істотно впливає на якість альбому чи його сприйняття. Швидше за все, ви б цього і не помітили. Пекло там коїться саме по собі, і не важливо, скільки чортів підспівують дияволу. Зустрічаються на цьому альбомі чи то партії, чи то семпли клавішних, але звучать так, наче їх не дуже-то старались проробити.

У залишку маємо надзвичайно брутальний реліз із записом на рівні демо-альбому. Хоча "Necrogenesis", в цілому, вартий уваги тісного кола колекціонерів. Наразі відомо, що гурт змінив концепцію у сторону жахів Говарда Філіпса Лавкрафта та працює над другим альбомом. Увагу привернули, а далі буде видно.

Посилання на гурт:

1. Necrogenesis
2. Breakthrough From Depths Of The Abyss