Обзоры по автору Almagest
Almagest
Форматом "one-man-band", коли в одній особі музиканта поєднується і коваль, і швець, і кравець, і на дуду грець, в блек-металі сьогодні вже нікого не здивуєш, правда? Переважна більшість шанувальників жанру знає, що ледь не культові творіння були створенні саме такими унікумами. І, як правило, це було давно —  кілька десятиліть назад. Сьогоднішні ж подібні утворення сприймаються більше як данина культу, а про якісь новації як в музичній, так і в ліричній складовій там найчастіше вже не йдеться.
Almagest

Зважаючи на те, що найближчим часом (23 лютого) зусиллями мексиканців (!!!) Diabolus Productions має відбутись реліз на CD дебютної роботи нового нашого блек-метал-проекту Three Eyes of the Void — міні-альбому "The Moment of Storm", і поки ще є час, хочеться перш за все для себе розібратись, чи і чим він вартий уваги і потенційного місця у моїй невеликій колекції альбомів на запиленій поличці.

Almagest

Трохи більше 3 років пройшло з моменту виходу останнього релізу миколаївців Cuckoo’s Nest — альбому "Everything Is Not as It Was Yesterday", виданого відомим і вельми продуктивним китайським лейблом Pest Productions.

Almagest

Для Сергія, більш відомого за псевдо Metal Priest і заодно головного героя даної рецензії, Bestial Invasion є не просто однією з найвідоміших композицій піонерів тевтонського треш-металу Destruction, а власним метал-проектом, який з самого його початку мав би розкрити власний потенціал і як музиканта, і як композитора. Цього, мабуть, йому аж ніяк не вистачало у статусі учасника житомирського тріо Violent Omen

Almagest

"…немає того нового звичаю, який не був б старим"
Джефрі Чосер

Almagest

21 жовтня, тобто майже два тижні назад на момент написання цієї статті, якось зовсім непримітно (принаймні для мене) вийшов новий лонгплей одного із найбільш неповторних вітчизняних блек-метал-проектів Zgard на чолі з єдиним його постійним учасником Яромислом. Робота отримала досить громіздку назву "У вирі чорної снаги" і вийшла на лейблі Svarga Music, для якого це вже став третій альбом (попередні два — "Тотем" і "Созерцание") цього прикарпатського one-man-band’у.

Almagest

Не знаю, чи появою у вітчизняному андеграунді чергового блек-метал гурту (мова, звичайно, йде про меломанів "в темі") когось ще можна здивувати. Це наче, знаєте, професія електрозварювальника в Україні: ніби нічого особливого, але популярнішого фаху ще пошукати. Мабуть, це все через Патона; але повернемось краще до сфери екстремальної музики.

Almagest

Один із рецензентів культового порталу No Clean Singing даний реліз відніс до списку найкращих  міні-альбомів року, відзначаючи його "гарний склад і вражаючу майстерність виконання" та анонімність учасників, які за ним стоять. Звісно, як ви могли вже дізнатись, незважаючи на імітацію інтриги в реченні вище, із заголовку статті, мова йде про дебютний EP нещодавно утвореного вітчизняного блек-метал [поки що] дуету Grave Circles під не надто інтригуючою, а більше презентативною назвою "Tome I".

Almagest

О, друже мій! Останні трачу сили,
В країні тій уявній живучи,
Де образ твій, утрачений і милий,
Де голос твій… Мовчи!
Мовчи!
Мовчи!
Рівновага. Поезії. Аугсбург, 1948.

Євген Плужник

Almagest

Тему Космосу в блек-металі сьогодні сміливо можна назвати однією з найбільш експлуатованих і затребуваних як серед музикантів, так і в середовищі слухачів. Вона нам подарувала цілі плеяди різноманітних музичних проектів, концепцій та ідеологій, які опираються на дане поняття, правильно зрозуміти і описати котре, щоправда, задача не з легких.