Новий одеський лейбл дебютував зі збіркою

Минулої п’ятниці нещодавно заснований одеський лейбл Liky Pid Nohamy видав дебютну благодійну збірку "VA: NOTATOK 1".

Лейбл заснував Віктор Константінов, електронний виконавець, відомий під псевдонімом Polje.

"Думка про те, щоби створити лейбл, вже довго живе в моїй голові. Час від часу вона спливає, наприклад, коли в мене накопичується матеріал, який можна опублікувати, чи коли я вчергове усвідомлюю, які талановиті люди мене оточують", – каже Віктор в пресрелізі.

Перші дні російського вторгнення Віктор провів в одеському будинку, де у 1917-1918 роках жили діячі УНР Іван і Юрій Липа – з твору останнього, що має назву "Ліки під ногами", і була запозичена назва для лейблу.

"До компіляції "VA: NOTATOK 1" увійшло 8 треків від музикантів із Одеси та Києва, кількість невелика, проте загальне звучання вийшло досить цілісним, не дивлячись на жанрову різноманітність. Велика подяка всім, хто причетний до цього релізу і до запуску лейблу в цілому".

За словами засновника, лейбл позиціонує себе як мультижанровий – в його дебютній компіляції разом зібралися мелодії "від бедрум джазу і рослинного ембіенту до фортепіанного щоденника й козацької думи". В фокусі лейблу знаходяться аудіальні дослідження й естетика таких творчих практик, як складання блокнотів, нотатків, довідників, путівників, маршрутів, мап, гербаріїв, щоденників, колажів, нарисів, замальовок тощо.

Liky Pid Nohamy (укр. Ліки під ногами) – мультижанровий музичний лейбл, який заснував Віктор Константінов (Polje) у 2022 році, в Одесі. В дискографії лейблу наразі є благодійна збірка "VA: NOTATOK 1" (2022), у створенні якої взяли участь музиканти з Одеси та Києва.

Liky Pid Nohamy в мережі:

https://www.instagram.com/liky.pid.nohamy/
https://www.likypidnohamy.com/

Фото обкладинки – Instagram лейблу