В Одесі презентують проєкти Лабораторії звуку

Завтра, 27 серпня, в одеському Ботанічному саду відбудеться захід Tender Plants, а точніше презентація проєктів Лабораторії звуку. 

Протягом десяти днів учасники Лабораторії звуку, серед яких була і наша грант-менеджерка, учасниця гуртів Климентово поле, Орфос, Dahau Holidays, Ксенія Янус, разом з кураторами, менторами та лекторами "знайомилися з критичною оптикою щодо екологічних наративів, міркували про ролі садівника / садівниці, зверталися до механізмів пам’яті, розширювали власні художні методи й інструменти".

Для цієї події Ксенія готує особливий нойз-лайв:

"Ми готуємо перформанс "plant blindness", акомпанементом до якого стане жива нойз-сесія, створена з касетних записів шумів, які ми накопичували під час прогулянок садом", - ділиться музикантка. 

Узагалі ж 27 серпня на гостей Лабораторії звуку Tender Plants чекають інсталяції, перформанси, аудіоспектакль і аудіопрогулянки. Усі твори зосереджені на роботі зі звуком, хоча учасники Лабораторії зазвичай працюють у різних дисциплінах: музиці, саундарті, графіці, візуальному мистецтві, театрі, перформансі, слові. Відвідувачам пропонують карту та таймінг подій: деякі з перформансів тривають постійно, якісь починаються у певний час, інші працюють за розкладом і мають обмежену кількість слухачів. Послідовність відвідування локацій кожен зможе скйласти самостійно. 

На території саду відвідувачам обов’язково потрібно одягати маску та не знімати протягом усього часу. Слід пам’ятайти про необхідність зберігати безпечну відстань і використовувати антисептик.

Відвідування проєкту можливе лише групами. Вхід безкоштовний, але реєстрація обов'язкова, кількість місць обмежена. Можлива реєстрація на 12:00 та на 15:00.

Подія у мережі:

https://www.facebook.com/events/2683629515234971/