Гурт Злидень видав новий альбом

Нещодавно дніпровський ді-біт/краст гурт Злидень презентував третій повноформатний альбом "Сам собі ворог".

На його створення музиканти витратили понад рік, однією з причин була травма басиста. 

"Наш басист впав з даху та зламав 2 хребці. Була повна невизначеність щодо його здоров’я. Щоб якось підбадьорити братана, ми з драмером вивідали всі подробиці того "польоту" та записали сингл "Хлопці, я зламав хребта!", символічно не прописуючи доріжку баса. Наразі все нормально, він одужав", — розповів у коментарі нашому виданню вокаліст/гітарист Максим.
 

Уже традиційно, хлопці над записом альбому працюють власноруч. Зведенням займався Артур Dendrolog, учасник the Black Sea та House of Flowers.


"Пишемося своїми силами та на своєму обладнанні. В шию ніхто не жене, тому можемо експериментувати зі звуком, скільки влізе. Андрюха — ураган, пише свої партії швидше, ніж ми мікрофони розставляємо. Барабани до альбому "Сам собі ворог" він закатав приблизно за 2 години.

Гітару я писав через свій АМТ Stone Head, дублюючи у 2 підсилювачі зразу: Orange dual terror та АМТ sh + кастомний Fuzz від Dwarfcraft Devices. Бас також знімали мікрофонами з 2-х кабінетів", — говорить Максим.
 

На обкладинці зображено старого чоловіка, котрий тримає пальцями своє величезне пусте черево (реальна глиняна статуя з рідного міста вокаліста) та уробороса, що нагадує про циклічність неминучого, заповненого майже зогнилими останками. Малюнок до обкладинки створив Саша Barbarian, тату-майстер, художник та хенд-мейдер, а загальним оформленням релізу займався Ваня Іванов з Die Fast And Decay.

Наразі гурт має два нові треки, котрі мають увійти до майбутньої платівки.

Злидень — українська неокраст формація, наразі чи не єдиний гурт у жанрі. Їхній дебютний повноформатний альбом "Радість світанку вчорашнього дня" вийшов у 2015 році, наступний "Сильного з’їдять" — у 2019-му. Хлопці відіграли кілька виїзних концертів, виступали на фестивалі Burn The Scene For Fun та періодично їздять теренами України.

Рецензію на попередній альбом "Сильного з’їдять" (2019) можна прочитати за посиланням. Також Злидень фігурує у нашому матеріалі про новітні українські хардкор-колективи

Злидень у соцмережах:

https://zlyden.bandcamp.com
https://www.instagram.com/zlyden_crust_band