Новини тижня 26-30 серпня

Передфестивальна підбірка новин вже тут. Не знаємо, чи будемо надалі продовжувати цю практику, час покаже. А поки нагадуємо, що завтра у клубі Бінго матимемо великий фестиваль на честь 15-річчя Неформату. Приходьте!

Учасник гурту The Hypnotunez Тимур Ахтамов має злоякісну пухлину мозку і терміново потребує операційного втручання, що коштує 15 000$. Колеги музиканта просять усіх небайдужих допомогти та наводять відповідні документи на доказ своїх слів. Номер карти Приватбанку - 5168 7453 2066 4086 (Ахтамова Оксана Олександрівна). 

 

Львівський реп-виконавець ZOMBO не так давно випустив повноформатний альбом "Неймовірна простота", а зараз представляє нову пісню "Ти так хотів", що не увійшла до цього релізу. За біт відповідав Ігор Тулим, а зведення та мастеринг здійснив інший реп-виконавець Миромен.

 

"nothing" - це черговий альбом українського блек-метал проєкту Inner Suffering і, до речі, вже дев'ятий реліз за цей рік. Як мінімум, продуктивності музиканта можна позаздрити. 

 

Луцький рок-гурт RecOrDie, мабуть, обрав девіз "Ні тижня без релізу". Сьогодні слухаємо їх нову пісню "Try Not To Lie". У кліпі музиканти використали відео різних часів, суть яких - всесвітня брехня, нав'язані ідеології, маніпуляції, пропаганда. 

"Наша позиція — мистецтво проти війни. Війни у всьому світі. Проти брехні, яку нам намагаються втиснути в голови та змусити нас бути ляльками в "їх" кривавих руках", - каже гурт і наголошує, що трек не має прямого відношення до політики.

 

Всього 4 дні знадобилось нашому авторові Олександру Нечаю, аби злетіти на 12-е місце у світовому чарті даб-техно міксу на Mixcloud. І, до речі, подібний успіх у його збірок не вперше. 

 

Київський сайкобілі гурт Dementix (екс-Evil Bobblehead), який кілька тижнів тому запустив серію Live demo, представив черговий трек із неї - "Creature". Автор чудових обкладинок для цього та попереднього синглів - Олег Чередніченко.   

 

Якщо ви раптом засумували за пост-хардкором у виконанні українських гуртів, послухайте дебютну роботу Everase "Until We Fall". Кліп у комплекті.

 

Львівський гурт Paranoiac за 2019 рік встиг випустити вже кілька синглів. Останній з них "Mommy (Rebirth)" вийшов цього тижня. Шкода лише, що гурт мало працює над своїм промо.  

 

До Дня Незалежності дует Саші Пролетарського та Артура Стешенка PS випустив трек "Ukrainian History X.". Настрій трохи інший, але поціновувачам творчості гуртів вагоновожатые чи ночные грузчики може сподобатися. 

 

Неспинний київський surf-rock проєкт Amphibian Man теж демонструє чудеса продуктивності. Новий трек "Free Ride" уже в мережі. 



 

Новий альбом київського блек метал гурту Raventale називатиметься "Morphine Dead Gardens" і вийде на лейблі Ashen Dominion 9 вересня у форматі дисків. На нас чекає 60 хвилин концентрованого atmospheric funeral doom металу.

 

Реп-виконавці microman і watismi представляють новий сингл "терапія". 


 

Турпїзда tour за участі Knifeman (hardcore/metal/punk), Злидень (d-beat\crust), Моча (raw hardcore/punk) та Death Pill (hardcore/punk) ощасливить своєю присутністю Київ 13 вересня (Breadberry Rehearsal & Recording Music Studio) та Полтаву 14 вересня (FeST Studio). Вхід усього лише 100 гривень, зим паче за такий потужний лайн-ап. 

 

Дівоче тріо Chillera базується в Одесі, видається на лейблі Muscut і впевнено гастролює Європою, граючи південний гітарний даб з елементами фрі-джазу.  Їх новий міні-альбом "Pro Fun" у форматі 10" вінілі вже можна замовити на бендкемпі. А нижче трек "Spielc" з нього.

 

Torban - колектив, що шанобливо експериментує з традиційною музикою. Гурт названий на честь торбану - "панської бандури". Цей інструмент (родич лютні) був популярний серед шляхти у 17-18 столітті. Нова пісня колективу "Коло млина" - це суміш обрядових пісень з Полісся, що розповідає рецепти чарування хлопців з усіма наслідками. 

 

І наостанок третя міжнародна збірка Breakcore-виконавців від українського лейбла Suck Puck Recordz. Усі виручені гроші від продажу релізу лейбл обіцяє витратити на розвиток рейв-руху "Fuk the borders". 

Попередня підбірка новин доступна за цим посиланням.