DZ’OB випустив новий альбом

Дніпровський гурт порадував слухачів черговою роботою - третім альбомом "Beings for Throbbing". разом із ним зовсім скоро музиканти вирушать у міні-тур Україною. 

"Робота над альбомом тривала 7 місяців. Хотілося відійти від акустичного звучання альбому "Basement Suite" до більш жорсткого та щільного електронного. Також змінився склад учасників – зараз нас шестеро – скрипка, віолончель, гобой, кларнет, фагот, електроніка", - розповідає лідер DZ’OB Олексій Бадін

Складається реліз із 4 композицій, одна з яких є переосмислення треку  "Sometimes Everything is Wrong" відомого дніпровського продюсера Станіслава Толкачова

За електронну частину у гурті відповідає саунд-продюсер Максим Андрух, він же співзасновник DZ’OB. 

"У новому альбомі ми продовжуємо експериментувати зі звуком, поєднанням тембрів акустичних інструментів й аналогових синтезаторів, застосовуючи різні техніки записи й альтернативні методи створення музики. Олексій Бадін тепер більше, ніж раніше, долучається до електроніки, а я – до написання партій, які потім частково використовуються для акустичних інструментів", - зазначає Максим.

Альбом був записаний і зведений на студії Hi5 Records у Дніпрі, однак деякі партії були записані на KSRecords (звукорежисер запису Юрій Яхно). 

Що ж стосується назви альбому "Beings for Throbbing" - це гра слів і посилання на категорії філософів-екзистенціалістів. Being-in-itself (буття-в-собі) і being-for-itself (буття-для-себе) — ті поняття, які сформували дискурс ХХ століття і залишаються актуальними й досі. 

"Beings for Throbbing у буквальному перекладі значить "буття для пульсації". Власне, це своєрідна метафора, що відображає зміщення від акустичного полюса попередніх релізів до електронного. Beings – це акустичні інструменти, що доповнюють, вплітаються Throbbing електронної складової, часом доповнюючи, часом контрапунктом продовжуючи контрастні партії", додають музиканти. 

Альбом уже з'явився у вільному доступі на SoundCloud. А вже 8 грудня відбудеться перший концерт із міні-туру DZ’OB на його підтримку. До речі, під час нього окрім нового звучання, шанувальники DZ'OB, побачать і новий візуальний образ колективу. Костюми до нового туру створені українською дизайнеркою одягу – Каріною Гаєвою та її брендом ga.eva wear. Гастрольний графік поки включає 4 міста:

  • Київ – 8 грудня, Дім «Майстер Клас»
  • Дніпро -14 грудня, Module
  • Харків – 15 грудня, Art Area ДК
  • Одеса – 2 лютого, Urban Music Hall

Почитати рецензію на попередній реліз DZ'OB – Basement Suite (2017) можна за цим посиланням.

DZ'OB у соцмережах: 

 https://soundcloud.com/dz_ob/sets/beings-for-throbbing
https://www.facebook.com/DZOB.ensemble/
https://www.instagram.com/dzob.ensemble/
https://www.youtube.com/channel/UCf4KyHnuUcxddpwa2lpSwhg