"Elephant Opinions" розповіли про чотири концерти зі слонами

Одні із ветеранів українського скрімо та батьки–засновники dark screamo стилю  - "Elephant Opinions" напередодні великого європейського туру, разом із канадцями Life In Vacuum, вирішили розповісти про 4 концерти, де на афішах був зображений слон. 
 
#1 - Санкт-Петербург (Росія) - 03/05/13
 
Майже 5 років не було слонів. Напрошується навіть цитата "єдиного живого класика" - "Які слони? Ви їх коли-небудь бачили? Ви ще бронтозаврів би згадали! Хуйня це все! Басні дідуся Панаса, не було ніяких слонів..."(С). Були тигри з пантерою, олень, пташки, корови, а на слона прийшлося чекати довго. І головна причина появи великого звіра - ми приїжджали в Пітер будучи в турі і були головними гостями вечора. 
 
Холодний вітер віяв вулицею, біла ніч не дозволяла сонцю сховатися і воно проникало через вікна напівпідвального Олдскул Бару, тим самим не давало нам орієнтуватися в часі (думали, що дуже рано починається канц і того мало народу, а це вже коло 9 вечора було!).
 
Двадцять людей, пацани з Кривого Рогу, упорота дівчинка, яка на прохання Андрійка між треками дати води, дала йому кип'яточку, чеченець, який жив на першому поверсі будинку і грозився прирізати всіх, якщо шум не припиниться і віддані гроші з дістро - це гроші за 5 нашивок, які купив Петро. Після того фото на пам'ять з пітерцями, нарешті темніння десь опівночі, пошуки магазину і вписка в Антона з Aspergers. На ранок нас чекав дей-оф - найдовший в житті переїзд в Мурманськ.
 
#2 - Львів - 12/11/14
 
Другий слон був вже нашим, українським. Навіть галицьким, від того ще ріднішим. А малював афішку сам Дрон, використавши свій фірмовий стиль малювання афіш у пейнті. Ідея - ілюстрація з всім відомої класики французького автора. Це фактично був перший тур-гіг нашого європейського дебютного туру, оскільки після Виноградова ми повернулися додому на потягу і вже з Тернополя, де відіграли для своїх сольник на базі, вирушили в Євротур транзитом через Львів.
 
Приїхали за дві години до місця концерту, побачили купу знайомих, випили пару коньяків. Все по-львівськи. Потім жахливо відіграли. Можливо через те, що погано відзвучилися на арендованому апараті, можливо через коньяк, хоча його не було багато і ужраний ніхто не був. Один чоловік написав, що ми опозоримо неньку за кордоном. Не опозорили. Далі все йшло, як по маслу.
 
Ніякого афтепаті не було, тільки пару годин на кухні в Макса з Ксюшою і виїзд до кордону вночі. Далі була Варшава.
 
 
#3 - Нансі (Франція) - 16/05/15
 
Після прекрасних пригод на сквоті в Амстердамі ми прибули на сквот в Нансі. Концерт був приурочений до дня народження одного з організаторів. Особливістю цього сквота було те, що народ на ніч йде спати у свою зйомну квартиру або додому, а приходять на сквот тусуватись вдень. Роблять там вечірки, судяться за нього, воюють з поліцією, комунальними службами, приносять їжу, забрану в буржуїв.
 
Після концерту були заплановані гуляння по поводу власне дня народження, а це техно вечірка з діайвай баром, де нам, як музикантам за пів ціни наливали все. Раз через раз це пів ціни перетворювалося в безплатну випивку, а коли бармен побачив, що люди не охоче п'ють пиво - просто почав наливати по новому бокалу тим, хто допивав попередній, щоб до ранку два кеги були пусті. Гуляння продовжувалися до світанку і тільки після 8 ранку ми пішли поспати.
 
Так як всі концерти аж до 21 травня відмінилися, французи дозволили нам вписатися в сквоті, де ми провели ще два дні і нас ледь не забрала поліція.
 
#4 - Любляна (Словенія) - 21/05/15
 
І ось цей довгоочікуваний концерт, до якого нас чекали події на французькому сквоті, подорож в Дахау (біля Мюнхена) до друга Барта, музиканта з групи Straightline, поломка генератора біля Альянц-Арени в Мюнхені і ремонт в турків в гаражі (серби попросили 650 євро і співали, що таку ціну ми не знайдемо ніде в Німеччині, а турки поміняли генератор за 200). Їхали ми в Італію в курортне місто Бібіоне провести ніч на пляжних вечірках, але в Італії дощило і місто вимерло. Тому провели ніч в нашому вені.
 
Зранку з затікшими частинами тіла, так як спати сидячи - це ще та каторга в турі, вирушили до моря і не дивлячися на червоні прапорці на вишках лайфгардів, не втратили шансу пірнути в Адріатичне море. До Любляни звідти 120-140 км, так що прибули ми в обід, прогулялися красивою маленькою столицею, пообідали в дівчат з Cool Kids Booking і вирушили в сквот Метелкова. На території сквоту є 5 клубів різної величини, де майже кожного дня в кожному відбувається якийсь концерт. Відповідно тусується там купа компаній під різними концертами. Знову було випито багато пива після концерту. Афтепаті - це поп-панк дискотека у клубі, де ми грали. А коли люди почали розходитися - дівчата з CKB повели нас і австрійську групу Verderber в нічний клуб, де грає тільки рок-музика. Довго бути ми не змогли - результат багатьох дей-офів і вже завершальної частини туру, збій концертного ритму життя і виснаженість, тому пішли спати на вписку.
 
Зранку чекала ще одна новина - концерт в Сараєво злетів і не знайшовши вписки на цей день в Любляні, ми вирушили у Нові Сад переночувати і на другий день відіграти концерт там. На кордоні нас штрафанули на 150 євро і на тому пригоди продовжувалися.
 
***
 
"Elephant Opinions" зібралися разом у 2008 році в Тернополі. Дискографія гурту нараховує два  LP та декілька сплітів. Серед поціновувачів жанру відомі темним звучанням та глибокою лірикою. Один із небагатьох гуртів, що періодично виїжджає на європейські турне. З 2014 року ніяких релізів у колективу, на жаль, не виходило.