Український фінал "GBOB 2016" виграв "Sinoptik"

Остаточні результати фіналу є наступними: 

1 місце - Sinoptik
2 місце - Cherry-merry
3 місце - Fontaliza
4 місце - Спів Братів, Radio Plush
5 місце - Aghiazma, One Light Inside 
 
 
Фестиваль The Global Battle Of The Bands 2016 - повернувся в Україну після п'ятирічної перерви. З 5 відбіркових турів до фіналу потрапило 10 претендентів на звання "Кращої нової групи України". Переможця визначили 20 березня чисельним складом журі, до якого увійшли відомі музиканти, діячі музичної індустрії та журналісти.
 
Переможець українського фіналу цього року поїде до Берліну, де 26 травня у Світовому Фіналі побореться за звання "Кращого нового гурту світу". Найбільшого успіху в GBOB з вітчизняних команд досягали гурти ТОЛ та АтмАсфера, які брали 4 місце у Світовому Фіналі у 2005 та 2007 році відповідно. До слова, Українські гурти приймали участь у фестивалі з 2004 по 2011 рік. 
 
Щодо переможців, то "SINOPTIK" - це вже досить досвідчений гурт, який виступає не лише в Україні, але й їздить у європейські тури. Хлопці створили колектив у Донецьку, але були змушені перебратися до Києва через ситуацію на сході України.  Музику "SINOPTIK"  пишуть Дмитро Афанасьєв-Гладких, більш відомий як Синоптик (вокал, гітара, клавіші), Дмитро Сакір (бас-гітара) та В’ячеслав Лось (барабани).