O'Hamsters: Кожен тур – це подія

Цьогорічний весняний тур київського celtic punk гурту O'Hamsters буде приурочений не лише до традиційного Дня святого Патріка, але водночас таким чином колектив відзначить свою 10-ту річницю. Про це та деякі інші плани на рік ми й поговорили з гуртом. 

Тур охопить 7 українських міст, а саме: 

  • 7 березня — Дніпро
  • 8 березня — Жовті Води
  • 14 березня — Миколаїв
  • 15 березня — Одеса
  • 17 березня — Київ
  • 21 березня — Харків
  • 28 березня — Івано-Франківськ  
  • 29 березня — Львів

Ми вирішили дізнатися більше по сам тур, відчуття після 10 років на сцені та майбутній альбом. На питання відповідали: Антон Скворцов – акустична гітара, вокал; Вова Мазур – акордеон; Максим Соколов – бас; Денис Жуковський – барабани; Андрій Ганзевич – мандоліна, вістл; Руслан Вітер – гітара.

— Які очікування від запланованого туру? Чи можете виділити якісь окремі виступи та чому?

Антон: Очікування, як завжди, найкращі! Це ж Патрік! Можна особливо виділити гіги у Львові та Івано-Франківську — давно там не були та скучили. А, і Харків – теж давно туди не заїжджали, відіграємо у рамках масштабного фестивалю на чудовій локації – Арт-заводі "Механіка".

Максим: Так, дуже чекаємо на виступ у Харкові. Я думаю, старожили Неформату добре знають, скільки чудових гуртів подарувала нам перша столиця за останні 10-15 років, тож не дивно, що це місто займає особливе місце у серці будь-якого поціновувача української музики. Проте вже кілька років поспіль ми ніяк не могли доїхати до Харкова, загалом, через не дуже адекватних організаторів, тому чекаємо 21 березня і маємо надію, що цього разу нічого не зірветься!

Андрій: Кожен тур – це подія. По-перше, ми зустрічаємося як друзі, кудись їдемо, тусимо в тамбурах, ламаємо меблі на вписках :) По-друге, тур – це можливість побачити наших фанів. Багато з них – це наші друзі, декого ми знаємо вже багато років. Тож це завжди відрив від виру буденних подій і нагадування, що багатьом подобається те, що ти робиш. Особисто я найбільше чекаю гігів у Дніпрі, Миколаєві, Івано-Франківську, Одесі та Києві, але так само мені цікаво, що буде в Харкові, Жовтих Водах чи Львові. Я впевнений, що всюди люди прогорять вщент!

Денис: Очікуємо зустрічі зі старими друзями, фанами, братськими гуртами, які складуть нам компанію – Kraken Dealz і Бетон… Разом з нами в Києві та Дніпрі відіграють кияни Cardinal Birds, які дуже добре підготувалися і з такої нагоди зіграють таку собі айріш-програму — рекомендуємо звернути увагу на молодих людей! Але головне – бухати, горіти, верещати, знімати кончені відоси та штани!

Руслан: От усі чудово сказали, мені нічого додати… Хотілося би прогоріти максимально і в усіх без винятку містах!

Вова: Головне очікування — нарешті зіграти трек "Cath Chluain Tarbh"!

 

— Тур приурочений до 10-річчя гурту. Як би ви підбили підсумки своєї творчої діяльності за цей період? 

Антон: Та це взагалі диво – O’Hamsters створювались як стьобний проєкт на пару пиятик, а ми досі на ходу. Зроблено немало, але, сподіваємося, все ще попереду :)

Андрій: Я вважаю, що в музичному плані ми не швидко, але впевнено йдемо вгору. Останній наш реліз, на мою думку, це доводить. Гадаю, що головний наш здобуток за 10 років – це те, що ми не розвалились і продовжуємо активну діяльність. Небагато українських колективів можуть таким похизуватись, особливо в панк-сцені.

Максим: Я б ще додав, що дуже вражений тим, що наша доволі специфічна сцена акумулювала стільки фанів навколо. На жаль, у нашій країні фолк-панк не так часто перетинається з нашою панк-сценою, відповідно – не перетинається і фан-база (до речі, все ж плекаємо надію, що це колись виправиться). Проте це не заважає вже десять років збирати достатньо велику, як для такого специфічного жанру, кількість однодумців на наших концертах. Приємно спостерігати під сценою як старих фанів, так і нові обличчя. Деякі вже й своїх дітей приводять на наші концерти! Це я вважаю чималим нашим здобутком за декаду.

Денис: Такі всі серйозні, страх… Два міні-альбоми, два кліпи, трохи менше ніж 200 концертів, з яких дюжина в Європі, склад мінявся бозна-скільки разів… Це типу сухі цифри, які я вам навів, щоби теж напустити серйозності. Головне ж у всьому цьому те, що досі не зникла гарь. А є гарь – є й O’Hamsters. Ну і, звісно, ми високо цінуємо заслужену репутацію абсурдних недорозвинених ідіотів, які всюди вставляють (ги-ги) жарти про геніталії. Ура!

— Що збираєтеся зіграти у рамках туру? 

Антон: За 10 років накопичилось достатньо пісень, щоби постійно змінювати сетлисти. Звісно, всі бойовики будуть зіграні, але додали й декілька тем, які вже давно не грали.

Андрій: Наші найкращі, найугарніші, найп’яніші, найрудіші, найнепристойніші пісні. А як іще?

Денис: Ба більше, гратимемо один трек, який досі жодного разу не грали вживу. Вау, які ми круті, правда? Ну і ще один невеличкий сюрприз готуємо для тих, хто прийде на львівський концерт (змовницьки шморгає носом).

Руслан: Хотілося б зіграти щось музичне, красиве, але такого матеріалу в нас немає…

Вова: Обов'язково плануємо зіграти "Cath Chluain Tarbh", потім ще "Cath Chluain Tarbh", ну, і бонусом "Cath Chluain Tarbh".

— Коли чекати вашого наступного релізу та що саме це буде?

Андрій: У 2019 році нас змусила трохи пригальмувати зміна гітариста, але ми вже майже вирівнялися і знову почали працювати над новими треками. 

Антон: Після весняних гігів і декількох літніх фестивалів ми приділимо їм ще більше часу, через це не плануємо бути особливо активними в концертному плані до кінця року.

Андрій: Насправді матеріал у нас уже є, але ми вирішили не квапитись і продовжувати накопичувати різні ідеї, щоб потім вибрати з них найкращі для нового альбому.

Максим: В принципі, ми ніколи не намагались випускати реліз заради просто його випуску. З одного боку, це добре, бо дає нам певну свободу, проте наразі можу сказати, що це певним чином і розслабляє. Ми врешті помітили у цьому певну проблему, тому робота над новим альбомом ведеться найбільш активно з моменту випуску попереднього лонгплею "Где бы мы ни бывали".

Денис: Власне, так, це буде альбом, перші треки для нього були готові ще у 2017-му. Ми вирішили, що випускати EP нам якось нецікаво. Так виходить, що обсяг роботи над EP та лонгплеєм у нас практично однаковий, тож до біса ці малі форми. Творитимемо великими мазками, хай йому грець! 

Максим: До речі, дещо з нового альбому ми вже грали на кількох концертах, тож хто чув – тому пощастило (або ні).

Антон: Загальна концепція альбому вже проглядається, крім того він точно стане багатомовним! Стосовно дат і строків – зараз сказати щось конкретне складно, хоч ми і сподіваємося не затягувати процес, бо зачекалися вже і ми, і слухачі :)

 

Гурт O'Hamsters виник у 2009 році та відтоді уміло поєднує у своїй творчості декілька стилів, як-то celtic punk та irish punk. На їхньому рахунку чимало релізів, зокрема два повноформатні альбоми, два EP та декілька синглів. Гурт за час своєї активності об'їздив Україну від Львова до Луганська, й від Житомира до Одеси, а також побував у у Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії, Білорусі та Росії.Загалом же на рахунку O'Hamsters майже 200 виступів.

Почитати рецензію на O'Hamsters — Где бы мы ни бывали (2017) можна за цим посиланням.

O'Hamsters у мережі:

Facebook: https://facebook.com/ohamsters
Youtube: https://youtube.com/user/OHamstersband
Soundcloud: https://soundcloud.com/o-hamsters
Bandcamp: https://ohamsters.bandcamp.com/
Intagram: https://instagram.com/ohamsters

Обкладинка - фото Олександра Спаревого

Neformat.com.ua ©