Night On Fire – Wild (EP) 2015

Як заявили музиканти в одному інтерв’ю, своєю творчістю вони «не хотіли б комусь сильно нав’язатись», і вся ця затія створена більше «заради пошуку однодумців». Іронія долі, звичайно, але ось такою тихою ходою, навіть вайлуватою, але достатньо продуманою житомирське тріо вже встигло завоювати серця багатьох меломанів, і це при тому, що колективу ось нещодавно виповнився всього рік.

Мова йде, звичайно, про гурт Night on Fire, адже єдині гурти з цього міста, які ви могли б знати (мається на увазі блек-метал проекти Лютомисл і UnholyTriumphant, перший з яких вже можна вважати легендарним на теренах цієї країни), успіх в музичній індустрії роблять аж ніяк не тихою ходою. Колектив, як раніше згадувалось, є дуже молодим, але його музиканти, в тому числі і його лідер – Дмитро Бєлов – не новачки, адже в минулому брали участь в багатьох інших музичних проектах. Дмитро, до слова, є автором усієї музики та лірики, а також виступає основним гітаристом та вокалістом гурту. В своїх інтерв’ю, які тільки демонструють, наскільки до них стала прикута увага з моменту виходу їхнього першого міні-альбому, про який йтиме мова далі, Дмитро зізнається, що всю музику він ще написав років 5 назад, але реалізувати це все, привести її до необхідного звучання пощастило тільки весною 2015 року, результатом чого став дебютний реліз – міні-альбом Wild, який, як стверджують літописці, аж декілька тижнів поспіль знаходився в ТОПах чартів Бендкемпу.

Реліз альбому відбувся 30 квітня 2015 року, тобто практично майже рівно рік тому, на Бендкемпі у вільному для всіх доступі. Wild став яскравим прикладом того, як потрібно якісно і, що особливо важливо, чесно подавати власний музичний продукт. Чому якісно, надіюсь, не варто пояснювати, а чесно тому, що музиканти прагнули досягнути саме того звучання, яким би вони могли дарувати кожного слухача під час своїх виступів наживо, аби не виникало відчуття обману, коли музика стала більше досягненням звукорежисера і продюсера. І їм цього вдалось досягнути.  Сам мінік складається з 4 композицій, зіграних на зламі жанрів гаражного року і сучасної стоунер-психоделії, тобто відчувається тяга до прекрасного тенденцій, які набирають серйозних оборотів в сучасному українському молодіжному андеграунді. Вже з першої композиції Wild (Iв нашу сторону дме тим теплим вітром з Кольорової пустелі, наповненим мільярдами частинок гарячого пилу, який плавно метаморфуєтсья у трек – «DirtyKing»– надзвичайно простий за структурою, але все одно такий теплий і приємний. Як старий-добрий Kyuss чи  навіть Sungrazer, але з меншою долею перегрузу і ледь-ледь вловимим гаражним брудом. До речі, за пару місяців до релізу міньйона на цю пісню в якості промо був записаний кумедний live-кліп, сповнений пафосних і болючих гримас вокаліста, який в решті-решт потім покинув гурт. «Dirty King»грубо кажучи можна назвати наріжним каменем усього EP, адже її мотиви прослідковуються крім інтро, але й у наступній пісні – «Catcher in the Rye»за мотивами Селінджера. Остання композиція альбому – «Per Lasheise»– своєрідна дань музиці епохи покоління X: гугнявий розтягнутий вокал, невиразні розмиті інструменти і приречений апатичний настрій в цілому. Трохи невчасна композиція, звичайно, років так на 20, але під настрій цілком і повністю розчиняється в думках.

Словом, EP Wild виявився саме таким, як його характеризують теги на бендкемпі: rock, garage rock, psychedelic stoner rock. Музиканти справді зуміли втиснутись у визначені раніше рамки, при чому дуже тонко і успішно, зважаючи на запрошення виступати  на Electric Meadow Fest уже два роки поспіль. До речі, у них зараз триває тур правобережною Україною, який триває до середини травня цього року. Тож не пропускайте!

Посилання:

30.04.2015