My Personal Murderer - Bozhemuha (2017)

Особисто я заздрю людині, яка може чіткою та зрозумілою термінологією описати музичний альбом у жанрі drone та ambient, але все ж таки спробую. Якщо не вийде — вибачайте, така вже моя вдача.

Тож до справи. Одесити My Personal Murderer переплюнули всіх та видали свій альбом у перший же день нового року. Bozhemuha — це чотири треки, година пронизуючого шумовання, потряскування та синематичних мелодій.

Експеримент вийшов непогано і вся неосяжність напряму майстерно зведена та поєднана у чотирьох треках альбому Bozhemuha (2017). Вдало зауважили мої попередники, описуючи цей реліз: «Треки, що перетікають з дрону в ембієнт, уздовж прозорих напрямків експериментальної музики».

Експериметальна музика непостійна, непослідовна і нетямовита. Це знають всі, хто хоч раз слухав першопрохідців Coil або Einstürzende Neubauten. Одні й ті самі мелодії лунають десятками хвилин. Одні й ті самі звуки доносяться із глибин. Одні й ті ж… Одні й ті ж…

Як бачите, мені все ж таки нелегко конкретизувати своє враження від прослуховування релізу, але зауважу що стани, які викликає така музика, можуть бути напрочуд різні: від занурення у власні глибини та неквапливі роздуми до уважного і старанного слухання кожної секунди треку.

Якщо поглиблюватись, то дійсно знаходиться щось нове і нове. Моя порада — почати з тридцяти-п’ятихвилинного треку — «Morass» і продовжити далі за списком.

Деякі поціновувачі творчості цього проекту плювалися в екран, коли слухали реліз — це не перебільшення, а інформація, яку ви самі можете перевірити. Як на мене, то альбом цілком підходить під жанрову стилістику drone, ambient та experimental і звучить на непоганому рівні. Попередній реліз  My Personal Murderer Cauchemar (2016) витримано у жанрі шугейз, пост-рок. Можливо всі нападки саме через це. 

Але це не кардинально протилежні напрями, а більше того — у дечому навіть схожі, тому всі ці інтернет-експерти скигленням показують власну неосвіченість. Взагалі смішним виглядає факт нападок на чиюсь творчість.

Ми ж вважаємо, що My Personal Murderer має право робити все, що забажають, тим більше в них це вдало виходить, за що ми їм дякуємо та бажаємо творчої наснаги.

Neformat.com.ua ©

1, Chemistry, dinner 
2. Morass 
3. Heavy Body 
4. Marsh

01.01.2017