Eskapism— Tales Of Elder Forest (2017)

Ми продовжуємо радувати наших читачів зимовими релізами і цього разу пропонуємо до вашої уваги лютневу новинку — альбом колективу EsкapismTales Of Elder Forest. Реліз виданий на лейблі Wolfspell Records накладом у 500 примірників. 

Особисто для нас ця платівка стала справжнім відкриттям і ось чому: атмосферний блек метал з агресивними рифами та ні з чим незрівнянними ударними, витончена мелодійність і клавішне аранжування передає всю велич язичницького світосприйняття. У своїх піснях гурт Eskapism оспівує красу природи, магічний дивосвіт та архаїку українських душ. Взагалі це традиційна для атмосферного блеку тематика.  

У творах використовується лірика відомих українських поетів, таких як: Іван Франко  Леся Україна, тощо. Європейська душа завжди тягнеться до лона природи, яку німецький класик Й. В. Гете недарма назва «творцем усіх творців».

Згадаємо ще один вислів цього митця слова: «Природа  єдина книга, що містить на всіх своїх сторінках глибокий зміст» — чого-чого, а глибоких змістів у гурта Eskapism дійсно вистачає. Непрохідні хащі лісів, височенні горні хребти та місячне сяйво, яке освітлює тернистий шлях — це дійсно чудові натхненники.

Напрочуд чарівним видався перший, ембіентий трек цієї платівки — «Із Глибин Віків». Його мелодія нагадує нам давно забуті образи, які з’являються у наші уяві із глибин колективного несвідомого. Інтродукція плавно переходить у другу пісню «...І Рунами Ти Говориш...»  у якій постає  «атмосферний блек метал з агресивними рифами» в усій своїй красі. 

Також відмітимо інструментальний трек під назвою «Зорепад». Пронизуючі, космічні мелодії, немов Чумацький Шлях, розливаються на небесному тлі акустичної партії і знов поєднуються з синтезатором.   

Велика космічна гармонія — саме цими трьома словами можна охарактеризувати цей трек. Все інше буде зайвим та несправжнім.

Насправді ж кожна з пісень альбому заслуговує окремої уваги. Навіть більше — кожен звук і кожна партія потребує окремого детального розбору під час неквапливого прослуховування у навушниках, обов’язково знаходячись наодинці з собою у темній кімнаті або ж під кронами тисячолітніх карпатських дубів. 

Відтепер український та більше того, світовий, слухач може поринути у вир язичницьких світів не тільки завдяки намаганням класиків жанру Drudkh, але й за допомогою двох львівських виконавців – Зимобора та Дивозора,  які в рамках спільного проекту Eskapism на початку лютого представили на розсуд слухачів альбом Tales Of Elder Forest.

Neformat.com.ua ©

1. Із Глибин Віків (Інтродукція) 
2. ...І Рунами Ти Говориш... 
3. У Небі Місяць Зіходить Смутний 
4. Сумом Закутий, Відчаєм Сповнений 
5. Дивувалась Зима 
6. Замовкли Ліси 
7. Падає Сонце В Осінні Обійми
8. Зорепад (Інструментал) 
9. Tortured By Solitude (Coldworld cover) (Бонус)

01.02.2017