Обзоры по автору Дмитро Акімов

Не можна сказати, що 0%Mercury — це нове ім’я на вітчизняній сцені. Вже тривалий час проєкт прокачує харківські майданчики з одиничними виїздами в інші міста. Гурт випустив свій перший EP ще у 2016 році, згодом були два сингли, і ось, новий мініальбом "Stump" перед нами — саме час і можливість заявити про себе на повну, ще й заручившись підтримкою лейбла Venona Records та заливши власний кліп на канал Hardcore Worldwide.

Київський mathcore/deathcore гурт нещодавно презентував четвертий повноформатний альбом "Primal Entropy" (детальніше про концепцію та обкладинку тут) . Слухаємо, чим ця робота відрізняється від попередньої та чи вдалося гурту еволюціонувати за 6 років.

У листопаді два рівненські колективи, які мають дрібку спільної історії, випустили кожен по дебютному мініальбому. Якими ж вони вийшли?

Другий довгобуд андеграундного сучукрмузу нарешті побачив світ — через 8 років після релізу дебютного ЕР, Backchat таки випустили довгоочікуваний повноформатний альбом. Спочатку Kasu Weri вирішили записатися вперше за довгі роки існування та десятки відіграних концертів, а тепер прийшла черга Backchat закрити це питання. Забігаючи наперед та відповідаючи на всі питання — чи вартувало воно того? — о так, ще й як. Але про все по черзі.

Спостерігати за Євгеном та його проєктами завжди цікаво — що Septa, що The Nietzsche підкуповують як музикою, так і бекграундом, який приховується за творчою складовою. Тим цікавіше вникати та досліджувати свіжий реліз з довгою назвою "Bitten By The Serpents Of The Kingdom Of The Spirit", а для того, щоб осягнути його і проникнутись усім, що так копітко було приховано під треками, необхідно прослухати альбом не раз і не два. Але про все по порядку.

У кінці 2016 року гурт ДОНОР еволюціонував у Bojevilla, і тоді почалась нова ера цього колективу — з новим звуком, новим матеріалом та новими висотами перед собою. Починаючи з синглу "Любов" хлопці одразу ж гучно заявили про себе, зробивши невеличку затравку перед виходом дебютного ЕР. Отримавши певну дозу позитивних відгуків завдяки зухвалому матеріалу, почався процес підкорення великих сцен.

Чи часто приходять позитивні асоціації на гадку, коли думаєш "а от якби зробити щось середнє між гуртом Х та гуртом Y, тільки в наших широтах"? Майже ніколи. А проте, харківська кузня похмурої та важкої музики продовжує тримати марку і радувати рідкісними, але неймовірно цікавими проєктами.

Гурту АННА цьогоріч виповнюється, на секундочку, 17 років. Важко уявити, що в наших реаліях одна з найстаріших і одна з найпопулярніших команд у країні досі виступає та продовжує збирати величезні зали. Певною мірою, це все пов’язано з любов’ю слухачів, певною мірою з гучним іменем, але в цілому всі хочуть вкотре почути старі хіти з дебютного релізу "Карматреш".