Площа Устриць видали дебютний альбом

Минулого четверга інді-гурт Площа Устриць оприлюднив свій перший повноформантик – "Дикий Схід". Це концептуальний альбом, кожна з композицій якого дотична до осмислення життєвих травм.

Усі пісні, що ввійшли до альбому, Ігор Букін написав протягом 2020 і 2022 років. Однак сам їхній запис відбувався в різний час, зокрема й під час осінньо-зимових блекаутів, спричинених війною.

"Ми планували випустити альбом щонайменше рік тому, але життя внесло свої корективи. Тому "Дикий Схід" пройшов довгий шлях й народжувався всупереч обставинам", – кажуть музиканти в пресрелізі.

Розташування композицій в альбомі аж ніяк не випадкове, оскільки виконавці умовно розділили його на дві частини – агресивну й драйвову першу й лірично-меланхолійну другу. 

"Так альбом досліджує шлях примирення героя зі своїм минулим: від люті й туги на початку й до спокою й надії наприкінці."

Зведення й мастеринг альбому виконала студія SoundPlant. Для запису саксофона на піснях "Килим", "Бути тим" і "Ти сам" музиканти окремо запросили Андрія Бармалія

З огляду на змістову складову альбому, той увібрав у себе рефлексію на молодість, пошук і становлення особистості Ігоря, сонграйтера колективу.

"Як і багато підлітків, я дорослішав у провінційному місті, у якому відчував себе чужим. Але коли я переїхав із Маріуполя до Києва, то це відчуття нікуди не поділося. Із часом я зрозумів, що це не світ якийсь неправильний – це просто я не розібрався із собою і не навчився в цьому світі жити", – зазначає Ігор.

Окрім результатів внутрішнього осмислення життя, виконавець перераховує окремі культурні надбання, які мали вплив на його творчість: картини Франсіско Гойя й пейзажі Фердинанда Рушица, альбом "In Utero" від Nirvana й сам гурт Sonic Youth, записи спогадів про Голокост, книжка "Бабин Яр", архітектура середньовічних замків, індустріальні краєвиди Маріуполя тощо.

Опісля цього релізу музиканти планують видати кілька нових кліпів – на треки "ДНК" і "Ти сам". Раніше ми також писали про однойменний сингл музикантів, де вперше розкрили суть словосполучення "дикий Схід" для гурту. 

Площа Устриць – київський гурт, який асоціює себе з новою хвилею українського альтернативного року. Також до свого звучання вони додають елементи гранжу, постпанку й шугейзу. Наразі дискографії музикантів повноформатний альбом, кілька синглів і кліпів.

Актуальний склад гурту:

  • Ігор Букін – вокал, гітара, сонграйтинг
  • Максим Васильченко – барабани
  • Ігор Тесленко – гітара
  • Стас "Villit" Хмель – бас

Площа Устриць у мережі:

https://instagram.com/oystersquare
https://t.me/oystersquare

Фото обкладинки – надали музиканти