ріхтер написав автобіографічний альбом

Нещодавно інді-рок проєкт ріхтер оприлюднив альбом "дев’ять життів". Це перший повністю українськомовний альбом виконавця.

Назва альбому відображає роки російсько-української війни, які докорінно змінили життя музиканта.

"Дев’ять для мене – символічне число, бо вже 9 років триває війна і 9 років я без дому, мій дім на Донбасі. В альбомі символічно 9 пісень. Перший трек "То моя земля" якраз про все те, що в мене відняли", – каже Вася Ріхтер у пресрелізі.

На підтримку альбому виконавець також видав електронний журнал "9", у якому зібрав роботи різних українських художників.

"Спочатку я просто хотів артову обкладинку до альбому і написав у соцмережах, що шукаю художників. Мені відповіли багато людей і я вирішив об’єднати [їхні роботи]. У результаті обкладинку я зробив сам, на основі фотографії Наталі Кулік, а всі художні роботи склав у журнал "9". Кожен із артів – це прожиті цими художниками емоції за останній рік, зафіксовані зміни в їхньому житті", – додає виконавець.

Днями Вася Ріхтер також опублікував документальний фільм "що то була за запара" про свій минулорічний благодійний тур.

ріхтер – сольний гараж/інді-рок проєкт донецького музиканта Васі Ріхтера, утворений у 2019 році. Виконавець пише музику самостійно, а наживо виступає разом із різними виконавцями. У дискографії проєкту низка альбомів, кілька ЕР й синглів.

ріхтер у мережі:

https://www.instagram.com/rihterb/

Фото обкладинки – Катерина Войчук