mariiа&magdalyna видали альбом-виставу

Минулого місяця експериментальний дует mariiа&magdalyna оприлюднив альбом музики, що є частиною їхньої однойменної вистави "Human?..".

Проєкт актрис театру "ДАХ", Марусі та Надії, є результатом їхнього осмислення станів, до якого вони вдавалися в Луцьку – там вони заснували резиденцію. Базою для їхніх роздумів слугувало нове відчуття – коли старий світ впав, а нового немає.

В рамках підготовки майбутнього проєкту артистки опрацьовували власні щоденники та Біблію.

"В нашому випадку зоною дослідження були щоденники, які ми з Марусєю писали, починаючи із сьомого дня війни. Коли сильний стрес відпустив і ми почали шукати, що може дати нам основу, на що можна спертися. Тож звернулись до себе, до своїх відчуттів та переживань. Ми використовували метод потокового або "екстреного" письма. Біблійні тексти – це основа. Для мене це книга, в яку вписані базові ідеї та конструкти людської поведінки, системи сприйняття. Тому дуже цікаво працювати із такими глибокими багатошаровими текстами", – розповідає Надія в пресрелізі.

Музику для проєкту написала контрабасистка та електронна музикантка Христина Кірік, яка так само транслювала свої відчуття, але не в текстах, а в звуці.

 

Троє виконавиць є рівноцінними частинами однієї великої співпраці.

"Христина обрала нас, а ми її. Це не проєкт із запрошеним музикантом, це колаборація, це спроба довіритись, знову ж таки. Дослідити спільний топік, маючи різні інструменти для дослідження. Христина, власне, була кураторкою всіх основних процесів запису, за що ми їй безмежно вдячні", – додає Надія.

Мастеринг альбому виконав Тарас Козак.

За візуальний супровід цілого проєкту відповідала художниця Олена Шикіна.

mariiа&magdalyna – дует артисток та акторок театру Марусі та Надії, які співпрацюють протягом 9 років. За цей час обидві взяли участь у понад 10 проєктах, були учасницями соціального рейв-бенду "ЦеШо", актрисами театру "ДАХ", заснували акторсько-музичну студію "ДАХ-Школа", а у 2020 запустили спільний проєкт театральних мес, однією із яких є "Human?.."(2022).

mariiа&magdalyna в мережі:

https://instagram.com/mariiamagdalyna
https://mariiamagdalyna.kyiv.ua/

Фото обкладинки – надали виконавиці