Меланхолійний альбом від МертваТочкаРеальності

Постшансон проєкт МертваТочкаРеальності днями видав свій другий повноформатник "Звуки панельних дворів", в якому живе атмосфера юних років виконавця.

Спроби написати цей альбом музикант почав ще у вересні минулого року, але відпустити минулий альбом зміг не одразу.

"До того я ще якось жив попереднім альбомом "Пішоходи", що вийшов у 2020 році. Та все ж, щоб поекспериментувати та спростити звучання, записав "4 стіни". Далі, буквально за тиждень, вдалось записати ще 2 треки. Потім – якась прірва, невпевненість, чи готовий я до цілого альбому, так як знаходити потрібні ноти і звучання буває важко, що б не повторюватись ні мотивами, ні ритмом," – розповідає Неформату автор та єдиний учасник проєкту Тарас.

Тим не менш, буденне життя підвело виконавця до необхідного натхнення й той скоро приступив до запису.

"Думаю свій "фірмовий звук" вже десь вироблений, адже майже кожна композиція [ред. записана] з ділеєм, але я старався давати й більш розгорнуті мотиви, також купу інших плагінів, які тільки доповнили і додали фарб у пісні. Драм-партії не такі стандартні, залишав все-таки їх жирними, і лише у деяких піснях експериментував, думаю, вдало. Загалом, я задоволений результатом домашньої студії і мінімальними навичками зведення музики."

Тематично музикант присвятив альбом місцям, де він колись проводив найкращі роки, місяці та дні з друзями чи з коханою, а також наодинці. За словами Тараса, ця музика повертає його в ті часи.

"Із загальною картиною лише не в’яжеться пісня "Залежність", написана у січні, під час військових дій у Казахстані, вона відрізняється як концепцією, так і звучанням."

Обкладинкою альбому стала світлина із тернопільським мікрорайоном БАМ – цей вид Тарас бачив з вікна, коли там проживав. Фотографію зробив друг виконавця, фотограф Дмитро Калита, ще у нульових.

виклянчив це фото у нього, пояснюючи, що це була б крута обкладинка до альбому (як знав). Будинок на фото – один із перших панельних у Тернополі."

МертваТочкаРеальності – музичний проєкт тернопільского виконавця Тараса Рудого, який видає музику у жанрі постшансон та альтернативний рок. Діяльність проєкту почалася з публікацій демозаписів у 2012 році. Загалом виконавець видав один ЕР "НачаЛО" (2017) та два альбоми – "Пішоходи" (2020) та "Звуки панельних дворів" (2022).

МертваТочкаРеальності в мережі:

https://www.instagram.com/mertvato4karealnosti

Фото обкладинки – Facebook виконавця