Як закордонні лейбли підтримують Україну

За цей час ми бачили чимало фото та слів підтримки, і від відомих письменників на кшталт Стівена Кінга, і від знаних музикантів як-то Патті Сміт чи Іггі Поп. Багато хто вже відмовився від виступів у росії, також музиканти пишуть пісні про Україну. Але тут ми хотіли би зібрати невелику підбірку музичних лейблів, які підтримують українців.  

  • Американський лейбл Willowtip Records, що працює з нашими гуртами Nug та Schizogen, радить своїм підписникам слідкувати за офіційними сторінками цих команд та надав кілька рахунків для підтримки української армії.
  •  Season of Mist вирішили перенаправити всі доходи від продажів мерчу гуртів Somali Yacht Club і Drudkh самим же музикантам, поки ті втратили власні джерела доходів. Акцію розпочали 1 березня, згодом продовжили, поки вона триває. 
  • Osmose Productions приєдналися до акції попереднього лейбла з вініловим релізом Drudkh "A Few Lines In Archaic Ukrainian". Платівка вийде у кольорах українського стягу. Окрім того, цей же лейбл анонсував випуск цілої серії подібних вінілів, що включатиме бестселери лейбла, зокрема і релізи від українських виконавців задля їхньої ж підтримки. Назви гуртів і релізів, однак, поки невідомі. 
  • Debemur Morti Productions (працюють з White Ward) діляться на офіційних сторінках новим релізом проєкту Юрія Кононова Cailleach Calling та закликами допомагати Україні. 
  • Добре відомі вітчизняному слухачеві австрійці Napalm Records написали, що нажахані невмотивованою агресією Росії проти України та спричиненими руйнуваннями. Вони перерахували українські гурти Jinjer, Space Of Variations, 1914, IGNEA, MOTANKA, Stoned Jesus, з якими мають справи, та надали рахунки для гуманітарної допомоги мешканцям України. 
  • Британський House of Mythology оперативно випустив збірку "Slava Ukraini!" за участі Ulver, Current 93, Alora Crucible та інших для збору коштів на підтримку нашої держави. Всі кошти від продажу підуть на рахунки Червоного Хреста на підтримку України.  
  • Американський панк-лейбл Epitaph Records поділився на офіційних сторінках новим треком українського гурту Death Pill та закликав підтримувати Україну через цю команду. 
  • Також американський лейбл Redefining Darkness Records, що минулого року видав дніпровських трешерів Mortal Vision, ділився лінком на благодійний фонд, що збирає кошти на підтримку жінок, дітей і людей старшого віку. Окремо цей же лейбл шерив реліз проєкту  Schattenfall (ексбасист White Ward) на підтримку України. 

Насамкінець хотіли б поділитися закликом київського гурту ДЭПО, який у своєму пості наголошує, що великі лейбли на кшталт The Orchard, Sony Music чи Warner Music мають офіси в Росії та платять там податки, а отже так само фінансують російську армію. Гурт закликає самі лейбли припинити роботу у Росії, а інших музикантів тегати ці лейбли та звертатися до них з аналогічним проханням. Варто додати, що деякі зі згаданих лейблів на своїх сторінках також писали, що підтримують організації, які допомагають долати гуманітарну кризу в Україні.