Заздрість реальна та художня: КАТ видали новий сингл

Сьогодні, коли гітарист КАТ у переповненому потягу допомагає переправити родичів до Польщі, а басист та удраник здригаються від залпів по Харкову, у гурта виходить раніше запланований сингл "Заздрість", у записі та створенні якого також взяв участь музикант Юрій Бондарчук.

"Ця пісня – саме те, чим вона здається, там нема нічого двозначного, все на поверхні: про невтілені мрії, про змарновані можливості, хибні рішення, про жаль до себе і про шкоду від такого жалю. Такий собі особистий погляд на кризу середнього віку. Вийшло дуже емоційно та зрозуміло, як на мене", – розповів Максим, басист гурту, Неформату.

"Дуже загальна ідея цієї пісні з’явилася в мене після того, як я прочитав однойменний твір Юрія Олеші. Кінцева лірика майже не має відношення до персонажа "Заздрості" та його історії, але все ж вони трохи пов’язані", – додає Кирило, гітарист гурту.

Особливістю композиції можна вважати те, що вона має два варіанти – альбомний та "сингловий". На останньому якраз присутній Юрій Бондарчук.

"Юра наш давній друг і мені особисто давно хотілося зробити з ним якусь колаборацію. Мені дуже подобається його підхід до лірики, і не тільки до лірики, а взагалі, його світогляд та сприйняття життя", – каже Кирило.

Зокрема Юрій написав куплет для пісні, отримавши в якості творчого завдання одне слово – заздрість.

"Я перечитав однойменну повість Олеші, що слугувала натхненням для гурту, але не надто проникся нею. Тоді вирішив написати про власну заздрість – описати речі, які мене турбують і викликають змішані почуття від злості до мотивації. Однак, я був незадоволений якістю тексту. Він здавався аж надто вимученим, крім того там було забагато непотрібного неймдропінгу", – каже Юрій.

Пізніше Юрій переписав текст, звернувшись до реальної історії зі свого дитинства.

Також дві версії пісні мають різний звук, над "сингловою" працював Діма Зінченко, а над альбомною – Зак Вікс.

КАТ – харківський гурт, заснований у 2013 році, що нині тяжіє за звучанням до постхардкору. В теперішньому складі з трьох учасників колектив видав альбом "Это случится с тобой" (2019) та скоро випустить анонсований LP "Поклик" (2022).

КАТ у мережі:

https://linktr.ee/katband
https://www.facebook.com/katkharkiv
https://kathc.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/kat.band.kh/
https://soundcloud.com/band-424711897

Фото для обкладинки надали музиканти