Naga Kanya присвятили ЕР темі медитативних видінь

Київський dream pop гурт презентував новий мініальбом "Серед Піни і Води". Робота над ним тривала упродовж шести місяців, а до запису інструментальної частини були залучені музиканти Київської консерваторії імені Чайковського.

"Я викладаю йогу та веду курси з медитації. Все, що я пишу — це моя спроба описати та передати за допомогою образів та звуків ті містичні видіння, що я часто бачу під час медитацій. Іноді вони настільки живі, насичені та яскраві, що я не можу втримати їх у собі.

Так прийшла до мене лебідь-діва, так прийшов і образ Богині, що розгортає свої пелюстки й народжує всесвіт у пісні "Водоспади". Бувають періоди, коли я проводжу в медитації кілька годин на день. Мені складніше повернутися до фізичної реальності, ніж із неї вийти, і я намагаюсь знайти та втримати крихкий баланс. Тому я співаю про те, чим насправді наповнене моє життя. Про кохання та інші світи, у яких я знаходжуся, так само як і в цьому", — розповіла в коментарі Неформату вокалістка гурту Анастасія Савдєєва.

Також, на підтримку ЕР, вийшло відео на трек "Пташка". Зняв його інструменталіст гурту Андрій Савдєєв.

 

"Ту частину, де Настя у воді, ми зняли вночі в Атлантичному океані. Підсвічували воду рожевим світлом, щоб добитися потойбічного сяяння. Ми не хотіли буквально цитувати пісню, тому відзняли не лебедів, а рожевих фламінго — там же, тієї ж ночі. Повернувшись додому, відзняли решту кадрів.

Хотіли створити враження невагомості, невловимості, підкресливши пісню візуальними образами. Хотілося також посилити враження міфічності персонажу, тому знімали так, ніби це нічна зйомка німфи, що блукає вночі серед квітів. Може, справжня, може, й ні. Квіти обрали також не випадково — це той самий кущ, з якого ми колись зрізали квіти на наше весілля", — коментує Андрій.

Наразі гурт працює над матеріалом для повноформатного альбому.

Naga Kanya — київський дрім-поп проєкт, створений подружжям Андрія та Анастасії Савдєєвих у 2021 році. Дискографія нараховує один мініальбом та сингл. Музиканти надихаються містичністю та загадковістю мистецтва кінці 19 століття та переймають настрій композиторів Еріка Саті та Клода Дебюссі. У перекладі із санскриту назва "Naga Kanya" означає "зміїна діва" — крилата німфа зі зміїним хвостом, що виступає посередником між світами.

Naga Kanya у мережі:

https://www.facebook.com/NagaKanyaMusic
https://www.youtube.com/channel/UCP0DycF_vw2N55LRxxzzpmg
https://www.instagram.com/ngknya/
https://band.link/FUTMp

Фото надав учасник гурту