Neformat випускає збірку каверів

13 жовтня виходить наша перша збірка “Neformat Family Covers Vol​.​1”. Вона об'єднала 20 виконавців з усієї України, які мали обрати собі інший вітчизняний гурт для каверу. 

"Наша редакція ініціювала створення такої збірки, аби переглянути навіть наше власне ставлення до каверів. Водночас ми хотіли таким способом об'єднати минуле та теперішнє української сцени, продемонструвати різноманіття жанрів, а ще популяризувати музику як сучасних гуртів-учасників, так і тих, чиї пісні каверили. На жаль, виникли деякі проблеми з підтвердженням авторських прав, тому частину цікавих каверів, наприклад, на деякі команди часів "Території А", ми просто не змогли погодити", — розповідає головна редакторка видання Ярина Денисюк. 

Обкладинку для збірки намалював Антон Шкіпер (працював з Amphibian Man, Warwar, The Troubled тощо), а за зведення і мастеринг кожна команда відповідала самостійно. 

Збірка відкрита для попереднього замовлення. 1 долар — це символічна сума, яка дозволить алгоритмам Бендкемпа краще просувати реліз. Разом з тим ви вже можете послухати кавер харків'ян КАТ на столичну хардкор команду Woundead і їхній трек "Против Твердых Лбов".

"Трохи цікаво, що ми розпочинали, принаймні у власній уяві, як хардкор гурт, але в нас так і не вийшло зробити хоч щось, що нагадувало б хардкор у його класичному розумінні. Збірка стала для КАТ шансом знов поглянути на цей жанр — у рамках української сцени. Woundead були однією з найкращих (якщо не найкращою) українською хардкор командою, а "Против Твердых Лбов" — один з їхніх найкращих треків — потужний, хітовий, з прекрасною лірикою (як завжди у Вови Проценка). Ми вирішили взяти цю пісню і прибрати з неї хардкор, зробивши більш у нашому власному стилі. Нашою метою було висловити респект Woundead і київській хардкор-сцені й у той самий час трохи поіронізувати над власними відносинами з жанром", — зазначають учасники КАТ

До слова, подібні тексти про кожен кавер ви знайдете в описах треків на Бендкемпі.