ТУЧА випустила другий мініальбом

Київська електронна виконавиця презентувала новий мініальбом "Токсік".

 

Перші напрацювання засновниця проєкту Марія Тучка зробила півтора року тому, основний період роботи випав на лютий-березень цього року. Накопичення матеріалу артистка робила самостійно в домашніх умовах. Над зведенням та мастерингом працював Микита Мекалін, гітарист Seahorse, також відомий співпрацею з Podol та Cherry-merry.

Марія, у коментарі нашому виданню, розповідає наступне про написання текстів до ЕР:

"Є пісні, які пишуться самі собою, тобто з тебе просто виходить якийсь текст під впливом чого завгодно, твого досвіду. Так було з "Не кажи" і "СС" — коли я писала музику, то зразу паралельно описувала історію в пісні, слова лягали в риму і, ніби, все так і мало бути. Але буває й магія.

От, наприклад, трек "МЗХЗ" народився з інстаграму. Я написала кістяк музики і вирішила відволіктися на інсту, побачила слова в сторіс — "пасивна форма хворобливого єдинства". Щось мене зачепило і я прогуглила ці рядки. Це виявилася цитати з книги "Мистецтво любити" Еріха Фромма, де він описував явище мазохізму. "Він — усе, я — нічого!" — боже, як це просто і як це знайомо всім!.

Так саме з "Токсік". Я написала музику, але ще не знала, про що ця пісня. Знову-таки сиділа в інсті — це допомагає перезагрузитися, коли я в ступорі, мій мікрофон був увімкнений і ловив у монітори все, що відбувалося навколо. У якомусь пабліку був пост із відрізком із серіалу, де героїня говорила, яка вона токсік.

Мені подобається такий підхід, ніби ти заграєш так із долею. Але я розумію, що без чіткого мого запиту писати пісні, не було б такого мислення, фокусування уваги саме на ті чи інші речі. Тобто, головне — запит, далі натхнення прийде звідти, звідки не очікуєш, просто будь уважною".

За словами виконавиці, концепція мініальбому повністю описана назвою.

Над обкладинкою працювала низка людей (3D та фото/ретуш — Оксана Blablarism Зморович та sia ram; костюм — дизайнерка Жанна Волинець), задум належить Марії Тучці.

"Мій образ - це косплей на Poison Ivy (Отруйний плющ), яку зіграла Ума Турман у фільмі “Бетмен та Робін”. Вона — одна з моїх улюблених героїнь дитинства, і ще я б не проти жити в Готем-сіті Тіма Бертона. Далі почалася гра зі словом "ТОКСІК", і якщо його розбити на склади, то вийде "ТОК-СІК" — токсичний сік, отруйний напій. І, власне, це я обіграла з пачкою соку — "Ток Сік" — органічний-токсичний напій 100%. Такий каламбур", — коментує Марія.

Наразі авторка накопичує новий матеріал.

Туча — київський електронний/EBM/darksynth проєкт Марії Тучки, заснований у 2018 році. Дискографія нараховує два мініальбоми та декілька синглів.

Туча в мережі:

https://orcd.co/1nkmykv
https://soundcloud.com/user-350073684
https://www.instagram.com/tucha_x
https://www.facebook.com/mariia.tuchka
https://www.youtube.com/channel/UC8L46KIWtdC6mVB67KY8C-Q

Фото для обкладинки надане засновницею проєкту