Postfactum презентували результат дев’ятимісячних напрацювань

Дніпровський alternative rock, trip-hop гурт презентував ЕР "Songs of Unalive Birds".

Матеріал для мініальбому гурт почав накопичувати ще під час запису дебютного ЕР "Garden of Evil". Запис робили на студії Armada. Над зведенням та мастерингом музиканти працювали самостійно.

"Альбом починається з електронного позитивного звучання "Inner Demon" з його ламаними різкими дропами. Потім переходить до тягучої похмурої версії пісні з попереднього альбому — "Garden of Evil". 808-й бас заповнює собою низ пісні, а гітари разом з FM-синтезаторами тиснуть зверху.

"Garden of Evil" плавно перетікає в наступний трек "I Find it Nice", потроху прискорюючи ритм і додаючи оркестр наприкінці. Фінальний трек — "Naive Little Creature" починається з електронних партій, семплів вокалу й монотонним ритмом переходить у гітарне соло. Звучання альбому підтримує собою єдину концепцію, вплітаючи її в мікс електроніки, гітар, темряви і трип-хопу", — розповів у коментарі нашому виданню учасник гурту Ілля Масько.

Концепція альбому — історія про людину, яка глузувала з темних матерій та вважала себе досить досвідченою, щоб загравати з ними, але переоцінила себе й була покарана за наївність.

"Набувши якогось життєвого досвіду, ми часом маємо схильність перебільшити його значення. "Гірше вже не буде, я все це бачив, я знаю, що робити…". Здається, що невідомих змінних не залишилося. Але потім стикаємося з обставинами, які вибивають нас із колії й показують справжній стан речей.

Після низки складних для мене подій з’явилися ці тексти. Ми працювали з ними, як із лірикою для окремих треків. Але згодом я зрозуміла, що вони складаються в єдину історію й захотілося це підкреслити", — додає друга учасниця гурту Валерія Варгола.

Над обкладинкою працювала дизайнерка Ганна Сова.

"Головна мета обкладинки цього релізу була показати обличчя головних виконавців. Ідея з контрастною світлотінню з’явилася відразу після прослуховування перших треків. Ретро мотиви вже з’являлися у візуальному стилі минулих релізів і так само підтримали загальну стилістику нової обкладинки, не давши їй стати дуже похмурою, а додали приємної меланхолійної нотки, як у постерах із серіалів 90-их", — коментує авторка обкладинки.

До кінця року дует планує випустити ще один мініальбом.

Нагадуємо, влітку 2020 року гурт випустив дебютний мініальбом "Garden of Evil".

Postfactum — дніпровський дует, який створили восени 2019 року архітектори Ілля Маско та Валерія Варгола. Жанрово їхня музика належить до альтернативного року, тріп-хопу та фолктроніки. Дискографія нараховує два мініальбоми.

Postfactum у мережі:

https://postfactum.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/postfactummusic/
https://soundcloud.com/postfactummusic
https://www.instagram.com/postfactum_music/