Gamardah Fungus анонсували 12-ий повноформатник

Дніпровський ambient/drone проєкт готується випустити новий повноформатник "Polaris", який стане вже 12-м альбомом у дискографії гурту. 

Альбом особливий, зокрема, тим, що був записаний і буде виданий суто на плівці.

"Нам було цікаво попрацювати з таким форматом і нам він дуже сподобався. Не виключаємо, що в майбутньому будемо працювати з плівкою ще. Але насамперед цей реліз для нас дуже особистий і емоційно важливий. Він присвячений пам’яті нашого друга, фотографа і музиканта Влада Лемма, якого, на жаль, вже немає з нами.Ми вперше зіграли частини з цього альбому у Дніпрі на спільному концерті з його колишнім гуртом, а тепер, маємо надію, він почує цю музику десь у космосі", - розповів у коментарі нашому виданню співзасновник гурту Ігор Ялівець.

Альбом вийде 5 квітня саме на касетах за підтримки британського касетного лейбла Golden Ratio Frequencies.

"На це є дві головні причини: концептуальна і технічна. Концептуально "Polaris" складається з двох частин. Це два довгі треки по 20 хвилин. По одному треку на кожну сторону. Більше жодних пауз і відволікань.Це дає змогу заглибитися у звук і відірватися від навколишнього світу. Технологічно плівка робить цей альбом м’якшим за звучанням, шорстким, хрустким, "теплим і ламповим", романтичним, душевним. Саме таким ми бачимо його", - додає Ігор. 

Назвою майбутнього альбому музиканти обрали полярну зорю. 

"Polaris – це найяскравіша зірка в небі, що розташована поблизу північного полюса в сузір’ї Малої Ведмедиці. Саме тому обидва треки на альбомі мають назви Велика Ведмедиця (UrsaMajor) і Мала Ведмедиця (UrsaMinor). Назви виникли самі собою, коли ми закінчили роботу над матеріалом і відчули, що є в ньому щось космічне, глибоке і душевне. Також зоряне небо нам нагадує про людей і події з минулого. В ньому пам'ять нашого життя", - розповідає музикант. 

У пресрелізі музиканти розповідають, що записували альбом у приватній студії в місті Дніпро. Серед інструментів і засобів, за допомогою яких записувався альбом, були використані електро й акустичні гітари, модульні синтезатори, терменвокс та інше.

Нагадуємо, 19 листопада 2019 Gamardah Fungus випустили попередній LP "Natural Storm", прочитати рецензію на котрий ви можете тут.

 

Gamardah Fungus — дніпровський кросжанровий проєкт сформований саунд-дизайнером Ігорем Ялівцем та гітаристом Сергієм Ягодою у 2009 році. На сьогодні гурт має чимало релізів, відеокліпи та значний список творчих колаборацій із різними музикантами, режисерами, художниками, письменниками тощо. 

Музиканти працюють у жанрах ambient, drone, dark jazz і фокусуються на взаємодії сучасних електронних і акустичних інструментів з польовими записами та складними звуковими об'єктами, приділяючи особливу увагу людському сприйняттю простору, навколишнього середовища. Також Gamardah Fungus відомі використанням у записах своїх саморобних інструментів та стародавніх артефактів, як то тибетський горн канглінг із кістки людини, ацтекський свисток смерті, спеціальні шумові короби, генератор Інтонаруморі та інше. Творча естетика музикантів базується на філософії дзену і на власних медитативних практиках під час подорожей і в усамітненні. Музику дуету можна охарактеризувати як духовне споглядання Всесвіту, під час якого гурт намагається підслухати, зловити, винайти чи наблизитися до сакраментального звуку нашої планети. Релізи Gamardah Fungus випускають по всьому світу: в Австралії, Британії, Франції, Швеції, Польщі та Україні на лейблах Flaming Pines, Paradigms Recordings, Hidden Vibes, Lamour Records та ін.

Gamardah Fungus у мережі:

https://gamardahfungus.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/GamardahFungus
https://soundcloud.com/gamardahfungus