Артпростір Mezzanine отримав грантову підтримку від Креативної Європи

Столичний артпростір, що знаходиться в Києві на Нижньоюрківській, 31, став лідером свого напрямку в рамках конкурсу Music Moves Europe від "Креативної Європи" та разом із трьома майданчиками в Бельгії (PANAMA), Нідерландах (Promotion Stichting Asteriks) та Польщі (Ośrodek Działań Artystycznych "Firlej") отримав майже 55 тисяч євро на майбутній розвиток.

Також серед українських майданчиків здобув перемогу проєкт "MasterCamp" від БК Masterskaya, це освітня програма для музикантів із регіонів, завдяки котрій можливо отримати теоретичні та практичні навички про роботу музичного ринку та створення музичних композицій. Бюджет — 49,5 тисяч євро.

"Креативна Європа" також підтримає ініціативу "Womens Sound" від ГО "Інститут звуку", шведської музичної мережі Konstmusiksystrar та польської платформи Oramics, що спрямована на створення резиденції для жінок, які працюють у сфері сучасної електронної музики. Бюджет — 65,5 тисяч євро.

Україна приєдналася до програми "Креативна Європа" у 2016 році та за цей час здобула підтримку 38 проєктів на загальну суму 5,5 млн євро. Наразі програма продовжена до 2027 року з бюджетом більш ніж 2,4 мільярда євро.

Mezzanine — один із ключових майданчиків київського музичного життя. За багато років існування там встигли дати свої концерти Arms and Sleepers, Pree Tone, Battle Axe Culture, Straytones, Зэ Джозерс, Петля Пристрастия, Молчат Дома, Bexey, Ethereal Riffian, Somali Yacht Club, A$AP TyY, бичкрафт, Orpha, KAT, Dance party. Dance! Dance!, Yah, Ai Laika, Krobak, oh, deer!, Alinda, 5R6, CITY OF ME, Time of Defeats, Reminded, Wimp, Izverg, Hexis, Bluesbreaker та багато інших. Також там свої шоукейси робили Neformat.com.ua, Worn Pop, Robustfellow, Outsider Crew, Electric Meadow, Простір та інші.

Music Moves Europe — основний інструмент Єврокомісії для підтримки музичного сектору, створений у 2015 році.

Креативна Європа — рамкова програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів.

Mezzanine у мережі:

https://www.facebook.com/mezzaninekyiv