Dysphoria присвятили новий альбом швидкоплинності життя

Київський mathcore/deathcore гурт презентував четвертий повноформатний альбом "Primal Entropy".

Реліз створювався упродовж останній чотирьох років на київських студіях Chaotic Productions та Checkpoint Studio під керівництвом гітариста гурту Олексія Переверзєва. Над зведенням та мастерингом гурт працював самостійно.

"У 2015–2016 ми були зайняті концертами на підтримку нашого третього альбому "The Apogee". У вільний від роботи та особистих справ час друкували футболки, диски, знімали відео — і якось було не до нових треків у цьому вирі подій. Наприкінці 2016-го ми нарешті записали демку титульного треку "Faux Purpose", так і почався довгий та складний шлях до нашого четвертого альбому.

Творчий процес йшов, м’яко кажучи, нелегко. Коли ти вже придумав 30 треків упродовж 4 років, стає все складніше сказати щось нове у жанрі. Дезкор, загалом, як і маткор, переживає сенсовий та ідейний спад, а страх написати щось посереднє та стати жертвою самоповторення часто вганяв у ступор, не давав відкритися новому та свіжому.

Часто робота над піснями нескінченно переносилася на завтра в очікуванні натхнення, яке ніколи не приходило. У такій атмосфері строки виходу нового альбому відкладалися з року в рік. На щастя, ми зібралися з думками та швидко все дописали і відшліфували деталі альбому до літа 2020 року", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист Олексій Переверзєв.

Концепція релізу — екзистенціальні переживання як окремої людини, так і всього суспільства:

"Назва "Primal Entropy" говорить сама за себе — усе в цьому житті швидкоплинне. Не вічне. Ми не так вже й далеко пішли від нашої первинної, тваринної природи. Ми вдосконалили інструменти для самознищення в погоні за владою та контролем. Замість створення та інтелектуального прогресу багато з нас загрузнули в примітивних змістах, розпадаються під дією ентропії, без чітких цілей та концепції кращого майбутнього.

"Primal Entropy" — це саме те місце, де технічний дезкор змінюється на похмурий black metal та рваний маткор, переривається на джазові інтерлюдії та загальмовані брейкдауни. Де вокал злий, проте настільки розбірливий, що можна зрозуміти слова без підглядання до буклета діджипака", — коментує вокаліст Максим Коваленко.

Над обкладинкою працював художник Андрій Armaada Art.

"Ескіз одразу нам сподобався, а кінцевий результат після незначних правок до кольорів та дрібних елементів вразив усіх, включно слухачів нашого синглу "Imminence Reborn". Окрім обкладинки Андрій створив величезний артворк для буклета діджипаку. Перша партія вже надрукована, і це найкращий буклет з-поміж чотирьох альбомів Dysphoria. 95 % замовників альбому на фізичному носії — зі США, тому нам важливо дотримуватися найвищих стандартів якості нашої продукції", — додає Олексій.

У найближчому майбутньому гурт планує випустити реліз на вінілі.

Dysphoria — київський маткор/дезкор гурт, створений у 2010 році. Дискографія нараховує чотири повноформатні альбоми. Гурт відомий за унікальне поєднання маткору, дезкору та даунтемпо.

Dysphoria у мережі:

https://www.youtube.com/user/dysphoriakiev
https://dysphoriametal.bandcamp.com
https://www.facebook.com/dysphoriaband