OOZE випустили новий трек та відео

Київський stoner гурт презентував демо "Sisyphus Memory" та зняв відео до нього.

Основий запал треку, за твердженням гурту в тому, що учасники "люблять прог, але вдарилися у грандж". Цю пісню, як і решту, OOZE створили на репточці у лазні, де проводять репетиції з самого початку створення гурту. 

"Запис до відео "Sisyphus Memory" робився в лазні. Але це, скоріше, вимушений хід, ніж любов до репточки. Взагалі, ми хотіли зняти лайв, але у нас загубився оригінальний аудіозапис і ми опинилися в лайні. Під відео перезаписали трек в лазні, а щоб надати саунд корівника, притягли туди колонку і мікрофон, записали реверберацію приміщення. Ідея була непоганою, але неправильне положення мікрофона, і брак навичок у зведенні та мастерингу зробили свою справу. Трек вийшов дуже стиснутим, під час мастерингу видавлювання нового децибела на лімітері викликало відчуття того, що у мене в кімнаті відкриється чорна діра. ", — розповідає бас-гітарист Максим Салов. 

Пісня є продовженням/спін-оффом дебютного альбому гурту. 

"Вона розповідає про героя, що намагається забути деякі життєві події, йдучи шляхом, котрий руйнує його самого та стосунки із близькими. Спогади нікуди не збираються йти з голови, тому протагоністу залишається прийняти себе та продовжити цей руйнівний цикл", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист гурту Єгор Друзенко.

Над відео працював Єгор Поток, який того ж дня знімав кліп і для київського гурту Pustosh

"Коли в нашій країні тільки ввели локдаун, ми вирішили використати ситуацію, що звільнила наш час. Дали йому прослухати демку та показали локацію, де можна зняти відеокартинки. Декілька тижнів на підготовку й ми вже граємо в заброшці, котру називаємо "корівником", — додає ударник гурту Євген Хрульов.

Пізніше гурт планує записати і студійну версію демо. 

Нагадуємо, торік OOZE випустили дебютне відео на трек "Pillars Of Creation". Також на сайті є рецензії на два мініальбоми гурту: "Cableway" (2019) та "Shivers" (2020).

OOZE — васильківський стонер/психоделік рок гурт, створений у 2016 році. Дискографія нараховує два мініальбоми та два відео. Команда є підписантами RobustFellow.

"Коли нас запитують про жанр або про концепцію, це найгірше, на що нам доводиться відповідати. Люди кажуть, що ми граємо psychedelic rock, stoner, post-rock, але ми зрікаємось цього, почасти, тому що не згодні з ними, почасти, бо не згодні з жанрами в цілому. Жанри це нормально, вони показують взаємозв'язок між немузичними факторами творчості з її істинно музичними характеристиками та є головним засобом творчого ототожнення, але стосовно багатьох артистів жанри стають ярликами, які не передають істинної суті творчості та сковують продукт творчості в непотрібних рамках. Тому наш головний жанр — музика, її ми й граємо, нею ми насолоджуємося, нею ми живемо. Дотримуватися такої концепції простіше, тому що відсутність жанрів — це свобода дій, а в цьому і є суть мистецтва", — зазначає ударник Євген Хрульов. 

OOZE у мережі:

https://instagram.com/oozeband
https://taplink.cc/oozeband
https://www.facebook.com/oozegang

Фото Slippy Inc