Проєкт Vroda презентував дебютний мініальбом

Український breakbeat / techno артист випустив перший мініальбом "Senses" за допомогою лейбла Thousand Kisses Place (1000xxplace).

Детальніше про роботу нам розповів творець проєкту Vroda Давид Майборода.

Про проєкт 

У мене немає конкретного стилю, хоча більшість треків, напевно, можна затегати як брейкбіт. Стиль у моїй творчості вторинний, важливий посил. Намагаюся робити треки на теми, що хвилюють мене й оточення, перш за все соціальної та політичної спрямованості.

Не можу сказати, як давно був створений проєкт, швидше за все, з найпершого треку, який написав багато років тому. Я не світився бо якість продакшна очікувало кращого. Через деякий час, покращуючи навички та оновлюючи сетап, я прийшов до звуку, яким не соромно поділитися.

Однак, деякі треки до "Senses", усе ж можна послухати. Перший реліз, який наважився викласти, називається "Unite" і був приурочений до 30-річчя падіння Берлінської стіни. Правда, тоді був інший псевдонім і це була перша проба поділитися своєю творчістю.

Запис 

Писав реліз спочатку вдома, потім перебрався на студію. Якихось особливих нюансів під час зведення або мастерингу не було. Можу сказати, що важливо давати собі відпочити та повертатися до треків через деякий час. З моменту написання першого треку EP до релізу минуло, напевно, пів року і весь цей час я періодично повертався до треків і всіляко міняв / поліпшував їх. Ще змінювався сет, якщо спочатку, наприклад, використовував базовий еквалайзер в Аблетоні, то згодом пересів на Fab Filter Pro Q. Взагалі цей реліз пройшов в самоосвіті, як, напевно, пройдуть і всі інші.

Концепція

Як сказав раніше, реліз про проблеми. Розумію, що, можливо, електронна музика — не найкращий інструмент для пропаганди, але ніхто не забороняє міркувати в рамках електроніки на важкі, непопулярні теми.

Першим написаним треком був "Flood". Писав його ще вдома і присвятив його тусовці Floodchat (чатик з діджеями та продюсерами у Телеграмі), в яку мене додав друг Діма Євдокименко. Хлопці вплинули на мій музичний смак і багато в чому просунули мене вперед. У результаті ми навіть випустили спільнукомпіляцию. Вона free to download. 

"Flood" — єдиний трек про особисте, а не про громадське. Хоча в ньому все ж відбилися розбіжності, які бувають як у чаті, так і в окремій людині.

Думаю, найбільш кричущий трек - "Novi Sanzhary". Всі ми спостерігали, як наші співвітчизники зчепилися один з одним на тлі страху. І як завжди, якісь мудаки зробили на цьому рейтинг, прокаталися по всіх телеканалах, посвітили мордою (у них саме вона) у всіх новинах. А простий смертний українець залишився в незмінній ямі сам на сам з проблемою.

Я можу зрозуміти як тих, кого туди привезли, вони не могли вплинути на ситуацію, так і тих, хто вийшов на протест, вони прекрасно знали, що в разі спалаху медицина не впорається. Ми всі живемо у Санжарах. Такі зіткнення йдуть щодня як у масштабі квартири, так і в масштабі країни. Але ми як стадо баранів, кричимо один на одного, а на нас роблять рейтинг і бабки. Моя творчість — можливість звернути увагу на те, що подібні трагедії щодня і нам, перш за все, варто знаходити один з одним спільну мову. Питання мови, віросповідання, сексуальної орієнтації мають подібний сенс — максимально віддалити нас один від одного.

"Panic Attack" — перш за все, відмінна колаборація з R.roo, за що йому неймовірно вдячний, бо зміг навчитися деяких фішок. А взагалі панічна атака — часте явище серед українців 25+, у когось то на тлі постійного стресу (робота / новини / приватне), а у когось через наркотики (так-так, це проблема сучасності). Взагалі подібного роду проблеми далеко не рідкість і панічна атака — часом початок. Трек акцентує увагу на тому, що нам всім часом потрібна психологічна допомога, особливо в сучасних реаліях.

Так само в реліз увійшли два ремікси: один від R.roo, другий від британця — Сorporeal Face.

 

Обкладинка

Обкладинку створив Олексій Сай, євангеліст Excel-арту. На обкладинці я, така ідея лейблу Thousand Kisses Place — на обкладинці кожного релізу портрет артиста.

 

Наразі Давид планує лайв-виступи, зокрема з живими інструментами. 

Vroda — сольний брейкбіт/техно проєкт Давида Майбороди, що був створений у 2019 році. Дискографія наразі нараховує один мініальбом, що вийшов за підтримки лейбла Thousand Kisses Place (1000xxplace).

Vroda у мережі:

https://1000xxplace.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Vroda-106798467704584/