Проєкт Dépaysement презентував новий альбом

Український industrial/ambient/drone ванменбенд презентував другий повноформатний альбом "Ornate".

Творець проєкту Миколи Кауфман створював реліз із зими цього року до квітня у домашніх умовах та за допомогою цифрового обладнання. У деяких треках, музикант використав власні семпли. На останніх двох композиціях присутній вокал виконавця. Також він повністю займався зведенням та мастерингом релізу.

"Цей реліз не мав якоїсь дуже чіткої та окресленої концепції, але більшість треків приблизно про одне й те саме. Записував я їх, спираючись на приблизно одну й ту ж емоцію. Вони, загалом, про не дуже конкретний образ людини та умовну ситуацію, що з цією людиною пов’язана. Перші три треки це описують своїми назвами.

Самі назви писав як одну невелику поему, яка б і малювала цю картину. Назви між собою поєднані в деяких місцях. На написання надихало місто, точніше ті двоякі відчуття від зіткнення з ним у різних його проявах", — розповів у коментарі нашому виданню Микола.

Обкладинку музикант робив власноруч.

У майбутньому виконавець планує випустити ще один реліз проєкту Dépaysement та працює над музикою до сайд-проєкту.

Dépaysement — індастріал/дрон ванменбенд Миколи Кауфмана, що був заснований у 2019 році. Дискографія нараховує два мініальбоми та два повноформатні релізи. Микола сам займається записом усієї музики, дизайном обкладинок, мастерингом і т.д.

"Я орієнтувався не стільки на якийсь конкретний жанр, а, радше, просто на великий пласт різної експериментальної постіндастріал музики. Це дає можливість виразити що завгодно, як текстовим наповненням, візуальним (обкладинкою), так і музикою. Щодо моїх попередніх релізів, найперший "Ceremony" та другий "Isolation" на 50 хвилин, що вийшов трохи пізніше, ближчі до нойзу та дроуну, а невеликий реліз, що я випустив після цього під назвою "Ambrosia" задумувався як щось більш спокійне та мелодійне, як ембієнт. У крайньому ж релізі переважає індастріал техно.

Щодо інших виконавців — мене дуже надихала музика таких людей, як Croatian Amor, Prurient (а також його проєкт Vatican Shadow), Internazionale та колективів Daughters, Have a Nice Life, Ramleh та ін. Музика багатьох із них дуже відрізняється з кожним релізом та не має якогось чіткого жанрового обрамлення", — додає музикант. 

Dépaysement у мережі:

https://depaysement.bandcamp.com/