Praščur презентували новий сингл

Новоспечений харківський drone metal, heavy psychedelic гурт презентував новий сингл "Первісне сяйво".

Трек записаний наживо на рекордер Zoom H1. Серед особливостей запису — використання електричного смичка ebow, що дає ефект вічної ноти поруч з абсолютно хаотичними соло. Зведенням та мастерингом займався бас-гітарист гурту Russel Ledge.

За словами Олекси Блідого, вокаліста гурту, кожен трек Пращур - "доведена до абсурду постмодерністська тенденція, що базується на найпримітивніших рисах сьогоднішнього людства, абстрактному первісному сетинґу та медитативних роздумах щодо протоязичницьких вірувань та вигаданих культів".

Концепцію треку "Первісне Сяйво" Олекса у коментарі нашому виданню описує так:

"Це композиція, що базується на поширених міфах про відвідування нашої планети позаземними гостями в античні часи первісних суспільств та будівництва пірамід. Проте замість того, щоб зустріти хоч якихось людей, водій вімани (вигаданого транспортного засобу з індуїстської традиції), чиє Первісне Сяйво і світить на прадавні ґрунти, зустрів лише самотнього доісторичного гуся — Bullockornis planei — і, приречений, повертається додому ні з чим, щоб загинути найстрашнішою смертю від руки Азатота, який ще не встиг заснути.

Ідея треку "Первісне Сяйво" народжена скаліченою сучасністю сюрреалістичною уявою гурту, що поєднується із найабсурднішими людськими ідеями різного штибу, як невичерпного джерела натхнення".

Над обкладинкою працювала ударниця гурту, художниця-мінімалістка Ксю Нома.

"Ми повністю довіряємо їй як дизайнеру-мінімалісту, що ідеально передає насичені дрібними подробицями ідеї. Найяскравішим елементом обкладинки є маленьке зображення того самого булокорніса поряд із назвою синглу", — говорить Олекса Блідий.

Пращур планують наприкінці серпня дати перший виступ у харківському LF Club разом із гуртами Stubborn Swamp та Chainsaw Jack, а восени почати запис дебютного альбому.

"Тут (на дебютному виступі прим. автора) можна буде почути обидва сингли, а також матеріал, що наразі ще не був записаний. Буде дуже повільно та бедтріпово-медитативно.

Сподіваюсь, що ми почнемо запис альбому десь восени. Для нього ми вирішили зібрати більш різноманітний, хоч і дуже повільний матеріал, тому подібні "живі ритуали" — це підготовка для нас самих та слухачів до того, що гряде. Обов’язково будуть присутні як і дрон-метал, так і надважка мінімалістична психоделія. Та "живі ритуали" виходитимуть доволі часто та будуть доступними на саундклауді для зручності та створення уявлення хто такий Пращур", — каже Олекса Блідий.

Praščur / Пращур — харківське психоделік сладж / дрон тріо, створене колишнім вокалістом Soom, Олексою Блідим. Наразі гурт має лише один "не демо сингл". У майбутньому лайв-сесії команда буде публікувати на саундклауді, в той час, як на бендкемпі буде презентований серйозний студійний матеріал.

Praščur / Пращур у мережі:

https://www.facebook.com/30bpm/
https://soundcloud.com/prascur-drone
https://www.instagram.com/p/CBbPaZGhua-/