Європейська програма підтримки музики ETEP шукає нових учасників

ETEP (European Talent Exchange Programme) – одна з перших програм підтримки музики на європейському рівні, яка сприяє букінгу артистів з Європи на фестивалі Європи та за її межами.

Багато артистів, які отримали підтримку від ЕТЕР на старті своєї кар’єри, стали успішними. Серед них, зокрема, Idles, Fontaines D.C., MØ, Noisia, The Kooks, The XX, Years & Years та ряд інших. Загалом же ЕТЕР посприяв 4392 концертам 1609 артистів у 38 країнах світу. Були серед них і українці. Так учасниками програми в різні роки стали Onuka, Даха Браха, Sasha Boole, Dakh Daughters, Panivalkova.

"У сучасному перенасиченому музикою світі підтримка, яку забезпечує ЕТЕР, дуже важлива. Особливо для артистів, за котрими не стоїть величезна команда з менеджерів, агентів та рекламників. У моєму випадку це допомогло з букінгом кількох великих європейських фестивалів та відкрило для мене австрійський музичний ринок", – розповідає Sasha Boole.

Як працює ЕТЕР для артистів? Взимку в Нідерландах проходить ключова платформа нетворкінгу та обміну для європейської музики – фестиваль-шоукейс ESNS (або Eurosonic Noorderslag). Його лайн-ап формується із заявок артистів, поданих на сайті ESNS. Як ініціатива ESNS, програма ETEP має партнерів серед фестивалів (128 цього року), які приїжджають на подію і зацікавлені обирати до своїх лайн-апів саме артистів шоукейсу ESNS. Учасниками програми стають з одного боку фестивалі, які обрали таких артистів, а з іншого – обрані артисти. Окрім того ESNS щоразу відвідує понад 4000 делегатів музичної індустрії, серед яких представники більш ніж 400 міжнародних фестивалів. 

Подати заявку на Eurosonic 2021 можна з 1 травня за цим посиланням. 

ETEP також постійно розвивається. Тож у 2020 році програма має намір залучити нових партнерів, а саме 11 неєвропейських фестивалів, пропонуючи артистам ще більше можливостей поза Європою.  Також програма активно співпрацює з експорт-офісами – агенціями в різних країнах, які сприяють просуванню локальних артистів на міжнародній арені. Таким чином, ETEP має на меті давати імпульс міжнародній кар’єрі європейських артистів і освітлювати участь ETEP-фестивалів у цій місії.

Детальніше тут: 

https://esns.nl/etep/intro/
https://etep.nl/