Ormood випустив нову композицію із концептуального циклу

Одинадцятихвилинний трек львівського композитора має назву "False Sun" та належить до циклу композицій, об’єднаних концептом під назвою "Life Cycle".

Drone/ambient-сцена в Україні потроху зростає, проте їй приділяється мало уваги. Виправити ситуацію допоможе міні-інтерв’ю з Володимиром Ормом, автором проєкту Ormood, що розповість про своє бачення drone/ambient музики та власної творчості.

- Судячи з бендкемпу, цей трек має об'єднатись концепцією з попередніми, бо сонце все згасає. Тож, повідай про концепцію?

- Цей трек дійсно зв'язаний з попередніми, але трохи по-іншому. Він входить у цикл пісень під назвою "Life Cycles", який надалі обросте ще декількома треками. Тут потрібно трішки контексту.

Ormood — це не спосіб втекти від реальності. Я трохи втомився від дешевого пафосу і завчених фраз, від мутних слів і цитат з езотеричних словників, які бездумно намагаються приліпити артисти до своїх проєктів. Деякі це роблять, розуміючи, що вони хочуть сказати, а деякі, на жаль, ні. Якщо ці слова не пережиті, то вони нічого не варті. Коли людина отримує досвід, то все зводиться до простих істин. Тому у треках з циклу "Life Cycles" я намагаюсь розкрити більш психологічний, внутрішній процес роботи над собою. Це незліченні цикли переживання одних і тих самих одкровень у різний час і на різних рівнях людини. Це мої висновки, доволі інтимні для мене, тому я намагаюсь бути максимально щирим, в першу чергу, з собою.

Щодо треку "False Sun". На початку будь-якого становлення дуже просто зацікавитись чимось яскравим, що засліплює, якимось сильним образом, який заманить тебе естетично. Надалі цей момент треба пережити, перерости, бо все може закінчитись тупим, несвідомим повторюванням чужих фраз, старих ритуалів і традицій, без усвідомлення їх призначення. Головне - це те, що переживає людина, виконуючи ті чи інші дії. Але проблема в тому, що хибне сонце світить і гріє майже як справжнє, і на якомусь етапі неможливо зрозуміти, що це ілюзія спокою. Це трагізм гностичного світосприйняття і боротьби з Деміургом. Насправді, таких хибних сонць багато на різних етапах нашого життя. І жоден з них не буває простішим чи складнішим за інший. Це внутрішній пошук, незрозумілий зовні, але свідома людина знає, з чим вона бореться і що сприймає. Сподіваюсь, кожен для себе знайде світло справжнього Сонця.

- До речі, хто творець артів, чому вони саме такі і яке мають значення?

- Творцем артів є я сам. Для логотипа самого проєкту мені захотілось зробити щось справжнє, натуральне. Тому я зробив таку композицію у вигляді сонця, яке знаходиться у центрі артів для треків. І з кожним новим треком воно буквально обростає новими деталями. Це сонце всередині, та є справжнє духовне Сонце, ядро. З попелу, але істинне. І з кожним разом воно обростає новими обмеженнями, замкнутими колами. За цими колами його стає важко розгледіти, як і саму істину за метушнею. Але, все ж таки, ця метушня також вказує на істину.

Кожен арт до пісні трохи підштовхує до сприйняття самої композиції. Ідея, що всередині кожного кола буде справжній предмет, який зовні описаний контуром. Наприклад, для першого треку "Clinging to Life", там всередині квітка, обгорнута контуром. Це асоціюється з чимось живим і життям в цілому. А для "False Sun" ззовні, думаю, зрозуміло що — це вогняні промені, а всередині маємо багато дзеркалець, які можуть схибити відбиття променів і відволікти на себе увагу.

- Які плани на майбутнє, коли фальшиве сонце цілком згасне? Може, заплановані живі виступи чи ще щось?

- Поки я маю розмірену тенденцію і вектор, по якому рухаюсь. В основних планах зробити ще декілька треків для циклу "Life Cycles", мені самому цікаво, чим він закінчиться. Постійно висить ідея зробити відео для одного з треків, але поки на це не вистачає часу, тому буду намагатись знайти людину, близьку по духу, яка зацікавиться у цьому.

Щодо живих виступів, не можу нічого обіцяти, але, можливо, наступного року вони відбудуться. Все станеться у потрібний час. А щодо сонця, то воно ніколи не згасне. Головне не йти за хибним, а знайти те справжнє. І цей проєкт — моя спроба його знайти через себе.

Ormood — проєкт львівського музиканта Володимира Орма. Творчий доробок налічує три композиції, що вийшли протягом 2019 року.

Ormood у соцмережах:

https://www.facebook.com/ORMOOD/
https://ormood.bandcamp.com/