Yah випустив новий альбом

Київський indie гурт представляє перший повноформатний альбом "Zen Rhymes". Це 9 пісень про смерть і практично кожна має під собою реальну історію, пережиту кимось з учасників гурту.

"Якщо пісень про кохання занадто багато, то пісень про смерть — багато, але не занадто. У нашому першому ЕР ми досліджували тему старості: у світі, що намагається вічно здаватися молодим, бути старим - все одно, що бути геєм у країнах пост-СНД. Ми завжди хотіли бути у якійсь опозиції до набридлих "трендів" поп-культури, де глянсова молодість морщиться перед стареньким, що бурмоче собі під ніс. Морщиться, і старіє сама. Але це минуло — кінець кінцем, недосконалість тіла, самотність, незручна дивина тепер стали трендом. Тому ми просто пофантазувати про те, а що у нас після старості? Звичайно, смерть! До речі, знаєте, що об'єднує старого і дитину? Обом здається, що попереду вічність.

2019 рік для мене став Роком Смерті. У лютому у моєї дівчини померла мама, а за день до цього померла моя бабуся, а в березні загинув від серцевого нападу мій дядько. Прямо в метро. Я був на похоронах так часто, і вперше. Хоча смерть, звичайно, проникала в життя і до цього. Наприклад, самогубство мого приятеля у далекому дитинстві, або ще одне самогубство мого знайомого у серпні після закінчення школи. Той знайомий за два дні до стрибка з даху намагався заговорити зі мною у маршрутці, але я — дуже нехарактерно для себе — проявив грубість. Щось відповів формальне і демонстративно став слухати плеєр. Втомлений був. Я не думаю, що саме ця подія так вразило його. І все ж я усвідомив, що треба бути уважнішим до оточуючих, і не бути грубим мудаком. Навіть якщо дуже втомився. Ось про все про це написано пісні", - коментує фронтмен гурту Павло Слободянюк.

Він також розповідає, що цього разу першочерговими для нього були тексти, тоді як раніше вони були на другому місці. 

Водночас Павло радить не пропускати  презентацію альбому. 

"До речі, першими альбом почують жителі шелтерів і будинків літніх людей у Києві. Ми проведемо безкоштовні концерти у кількох місцях, з переаранжованими треками, і покажемо, що рок — музика не молодих, але всіх. Більш того, ми усвідомлюємо пересиченість наших городян, цих мешканців нового берліна. Ми зіграємо для тих, хто буде слухати уважно, навіть якщо співають не рідною мовою. А потім зіграємо і для неуважних у класичному сетапі: клуб, дим-машина, плюсів немає", - додає музикант.

Альбом вже доступний на стрімінгових сервісах. 

Нагадаємо, фронтмен Yah Павло Слободянюк зараз також працює над іншим музичним проєктом, а саме раёк, котрий нещодавно випустив новий кліп

Гурт Yah утворили у Києві досвідчені музиканти, учасники колективів Buckwheat, Orpha та Cold Season. 1 травня 2016 року гурт відіграв дебютний виступ у "Бочці" на Подолі. Зараз на їх рахунку один EP та два сингли.

Почитати рецензію на Yah – We Woo (2016) можна за цим посиланням.

Yah у соцмережах:

https://weareyah.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/yahisyou
https://www.instagram.com/yahisyou/