Somali Yacht Club збираються в черговий євротур

Компанію львів’янам складуть кияни Stoned Jesus та психоделічні німці My Sleeping Karma.

Тур The SOL. Sonic Ride розпочнеться 15 листопада і охопить 16 міст Німеччини, Франції, Швейцарії, Італії, Австрії та Угорщини. З цієї нагоди, учасники гурту, Артур та Лесик, відповіли на кілька питань редакції.

- Таке враження, що ви постійно у турах. Розкажіть про найближчий: чому має таку назву і чому аж настільки потужна компанія?

А: Тур має таку назву, бо ми та Stoned Jesus співпрацюємо з букінгом Sound of Liberation (SOL), + басист My Sleeping Karma є їхнім керівником. Це наш перший тур з цим букінгом, тому окрім того, що будемо катати в найт-лайнері, поки нічого сказати не можу. Поговоримо про це після туру. Взагалі ми самі дуже excited, бо це тур зовсім іншого рівня, ми в таких ще не були. Дуже цікаво буде оцінити. У тури стараємося їздити навесні та восени, влітку — фестивалимо. Для нас це оптимальний графік, зважаючи на погодні умови).

Л: У мене останнім часом навпаки враження, що туримо недостатньо. Об'єктивно, це буде перший тур за рік. І це мало)

- Думаю, подібне питання ставили дуже часто, проте розкажіть, як, все ж, вдається поєднувати творчу діяльність з основною роботою, враховуючи враження, що відкривало перше питання?

А: Для нинішнього нашого графіку (~5 тижнів турів на рік) у нас, практично, проблем з роботою немає. Можемо погуляти трохи більше, ніж офіційна відпустка)) ну або беремо частину за власний кошт, відпрацьовуємо. Можливо, далі потрібно буде більше часу витрачати на виїзди через прохання букінгу. Тоді будемо приймати якісь рішення. Можливо це буде своєрідна академ-відпустка на рік від робіт і повне занурення у музику. Є бажання так зробити. Але поки що це на рівні розмов.

Л: Поки терплять) Стане більше турів — думаю, доведеться щось змінювати.

- Якісь новинки у тур з вами поїдуть?

А: Дуже хочемо грати новий матеріал! Деякі пісні з "The Sea" ми граємо ледь не з періоду виходу першого альбому. Маємо кілька напівсирих напрацювань. Думаю, доведемо "до пуття" 1-2 треки та повеземо їх.

Л: Ми ще не знаємо усіх деталей туру, але оскільки ми у ньому розігріваюча група, то, відповідно, сети у нас не будуть надто довгими — будемо грати треки, які люди знають, але, можливо, десь щось і засвітимо. 

Нагадаємо, 26 жовтня у Києві гурт святкуватиме п’ятиріччя виходу альбому "The Sun" на Robust Evening разом з Ethereal Riffian та Volverstone. Останній альбом "The Sea" гурт випустив у 2018 році.

Somali Yacht Club - це psychedelic/stoner rock тріо зі Львова. Сформований у 2010 році в якості джемової команди, гурт швидко трансформувався з сайд-проекту в головний для своїх учасників. Гурт змішує stoner, blues, dub, shoegaze, psychedelic rock і post rock, красиво огортаючи це все в фуз, даруючи слухачеві різноманіття емоцій і станів у справді продуманий і атмосферний спосіб.

Somali Yacht Club у соцмережах:

https://www.facebook.com/Somaliyachtclub/
http://somaliyachtclub.bandcamp.com