У Києві пройде навчальна програма для кінокомпозиторів

Британська Рада та Національний центр Олександра Довженка оголошують про початок прийому заявок на участь у третьому циклі навчальної програми для кінокомпозиторів Envision Sound. Творча лабораторія, лекторій, нетворкінг, індивідуальні консультації з фахівцями аудіовізуального сектору, а також вечірні кінопокази з живим музичним супроводом відбудуться з 20 по 24 січня 2020 у Києві.

Участь в Envision Sound 2019-2020 відкрита для композиторів з України, а також Албанії, Азербайджану, Боснії та Герцеговини, Вірменії, Грузії, Ізраїлю, Казахстану, Косово, Північної Македонії, Сербії, Туреччини, Узбекистану та Чорногорії, які бажають вдосконалити свої навички з написання музики до кінематографа, розширити професійні мережі та краще зрозуміти, як функціонує глобальна аудіовізуальна індустрія.

Разом із ментором проєкту учасники досліджуватимуть можливості та виклики написання музики для кінематографа та працюватимуть над власними саундтреками до архівних стрічок або українських фільмів на стадії виробництва.

У попередні роки менторами та гостьовими лекторами програми були одні з найбільш затребуваних композиторів Великобританії — Майкл Прайс (співавтор музики до серіалу "Шерлок" телеканалу BBC, володар премії "Еммі"), Нейніта Десаї (авторка музики та саундтреків для величезної кількості серіалів і фільмів провідних телекомпаній — BBC, HBO, ITV, С4, лауреатка премій Music+Sound Award, BAFTA Breakthrough Brits 2016-2017), Ніл Бренд (один із найкращих акомпаніаторів-імпровізаторів на піаніно у світі), а також українська композиторка Алла Загайкевич (володарка призу Української кіноакадемії "Золота Дзиґа" в номінації "Найкращий композитор").

Уперше у межах творчої лабораторії учасники Envision Sound 2019-2020 зможуть записати фрагмент своєї музики до кіно з оркестром Kyiv Fantastic Orchestra. Дивіться короткий відеозапис, у якому музиканти оркестру під керівництвом диригентки Наталі Стець виконують саундтрек Ніла Бренда до фільму “Шантаж” Альфреда Хічкока у лютому 2019. Також в учасників буде можливість залучити до запису соло виконавців.

Традиційно після завершення програми Британська Рада та Довженко-Центр запропонують гранти для подальшої підтримки проєктів, розроблених композиторами під час творчої лабораторії та відібраних ментором(кою). Оголошення фіналістів програми, які отримають грантову підтримку – лютий 2020.

Робоча мова програми: англійська, українська/російська (з синхронним перекладом англійською).

Дізнатися детальніше про вимоги до кандидатів, як податися та інші важливі деталі ви можете за цим посиланням. Кінець прийому заявок – 4 серпня 2019.