раёк випустили дебютний кліп

Київський дует презентував дебютний кліп на сингл "Волнами".

"Початкова ідея була показати почуття людини, порівняти їх із силами природи. Але після фінального монтажу усе набуло нового змісту. Текст чи то про всепоглинаючу любов, чи то про задоволення, завдяки відеоряду став "говорити" також про... апокаліпсис”, – розповідає Оксана Несененко, вокалістка і співавторка пісні. – Після перегляду відзнятого матеріалу залишилося враження сліпучого, грандіозного, але невблаганно кінця світу. Або людина поглине природу, або ж природа поглине людину.

Я зовсім не релігійна людина, але раптово я побачила алюзію на персонажа з Книги Апокаліпсиса – Жінки, зодягненої в сонце. Є кілька тлумачень цього образу, у тому числі порівняння Жінки з церквою, але мені більше імпонують непопулярні трактування образу як Антихриста, або Єви (ред. сміється). Щось яскраве, палаюче. Щось, що тягне за собою людину, як сонце, або любов: воно обпалить крила та перетворить серце на попіл. Нам властиво шукати закономірності, символи в усьому. Чим більше я дивилася відео, тим більше збігалося образів з притчі про Жінку. Навіть текст для мене став звучати по-новому. Але тут немає правильного трактування, кожен почує і побачить те, що захоче, і це буде правильно. Взагалі, всі пісні – або про любов, або про кінець світу".

Режисерами виступили Євген Купоносов, який знімав відео для Скрябіна, Сеpasa, Івана Дорна, а також Ангел Ангелов – режисер документального серіалу "Insider Projects", оператор-постановник спільного кліпу alyona alyona та Alina Pash, та багатьох інших робіт українських артистів. Зйомки проходили в парку Олександрія (Біла Церква).

Сингл "Волнами" вже доступний у всіх стрімінгових сервісах.

раёк – це Оксана Несененко (вокал, тексти) і Павло Слободянюк (біти), відомий також як засновник та лідер гурту Yah. Назва проєкту "раёк" означає народний театр часів Середньовіччя. 

раёк у соцмережах:

Instagram https://www.instagram.com/ray_oks_/
Facebook https://www.facebook.com/rayok.pop/
VK https://vk.com/ra_ek
Soundcloud https://soundcloud.com/ra_ek
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCmVy71zX8cUMN5dLoful1oA