Гурт DZ’OB випустив новий кліп про їжачка та сублімацію

Дніпровський гурт представляє анімаційний кліп на трек "Ethiopian" з альбому "Basement Suite" 2017 року. З цією роботою колектив також пройшов до фіналу національного відбору на фестиваль Sziget.

Творці відео хотіли використати для його створення максимально просту мову, а також листя, шишки, жолуді та перекладну анімацію. Згодом від шишок довелося відмовитися через розподіл команди аніматорів і складності в комунікації. Дніпровська режисерка Вова Компотик зацікавилася ідеєю і написала абсолютно дикий сценарій. Створення відео зайняло понад рік, а велика команда аніматорів з абсолютно різним баченням і досвідом внесла до нього особливий колорит. Кліп був створений за підтримки програми "Культурна Столиця".

"Музика завжди створює настрій, будь то спів птахів або концерт сатаністів. Разом з музикою співає душа, музика завжди долітає до мозку глядача швидше, ніж зображення. Композиція "Ethiopian" з альбому "Basement Suite" при кожному новому прослуховуванні розповідає безліч історій і на початку було нелегко вибрати одну. Під цю мелодію можна станцювати інтуїтивний танець, намалювати абстрактний відеоряд або покрокове приготування борщу — все буде в тему!

На допомогу прийшов Олексій Бадін (віолончель): він розповів історію, яка вразила його в юності, і ми вирішили екранізувати та розвинути цей сюжет. Головний герой кліпу — Їжачок, який намагається жити своїм життям завдяки та всупереч різним обставинам. У кадрі він народжується, змінюється й адаптується, зустрічає друзів і пройдисвітів, шахраїв і грубіянів. Набиває шишки та відлітає у нову країну в пошуках кращого життя. Від природи добрий, він намагається допомагати людям і робити добрі справи, однак його однодумці звіріють і зраджують його. У цій історії тільки гола правда життя і почуття гумору", -  розповідає режисерка. 

Найближчий великий сольний концерт DZ'OB відбудеться 6 червня у Closer.

DZ'OB — колектив, який поєднує у своїй творчості традиції академічної музики з новаторством її танцювальних напрямків. Кожен виступ гурту — це музичний перформанс, в основу якого покладено музичний авангардизм, де експресивне звучання традиційних інструментів переплітається з сучасною електронікою.

Розпочав гурт з переосмислення треків Aphex Twin, Squarepusher і прелюдій Шостаковича та у 2016 випустив однойменний альбом "DZ’OB" Наступний реліз "Basement Suite" був визнаний кращим міні-альбомом України за версією багатьох музичних видань та отримав велику кількість схвальних відгуків від критиків. У кінці 2018-го гурт випустив третій і на даний момент останній альбом "Beings for Throbbing".

Почитати рецензію на альбом DZ'OB – Basement Suite (2017) можна за цим посиланням.

DZ'OB у соцмережах: 

 https://soundcloud.com/dz_ob/sets/beings-for-throbbing
https://www.facebook.com/DZOB.ensemble/
https://www.instagram.com/dzob.ensemble/
https://www.youtube.com/channel/UCf4KyHnuUcxddpwa2lpSwhg