alyona alyona випустила перший анімаційний кліп

Українська реп-виконавиця презентувала кліп на пісню "Якби я була не я" зі свого дебютника "Пушка", який вийшов у квітні цього року. А от новий кліп — це вже сьоме відео alyona alyona в підтримку релізу.

Після низки вірусних кліпів від постійного режисера Delta Arthur, Альона та її команда вирушили на пошуки нових візуальних і естетичних форм. Так, "Падло" знімав французький режисер Натан Дейзі. А новий "Якби я була не я" вийшов і зовсім анімаційним. До слова, це також перше відео alyona alyona, в якому не фігурує сама виконавиця.

Відео до цього синглу зробив відомий український художник і аніматор Сашко Даниленко. У музичній індустрії його знають, як автора анімаційних кліпів для DakhaBrakha -"Монах" і ТНМК - "Гупало Василь". Сашко розповідає, що музика Альони його надихає:

"Коли всіх порвав перший бенгер Альони, я відчув, що у нашій галактиці народилася супернова небаченої сили і яскравості. Я би просто не зміг пройти повз і не попрацювати з нею! Мені подобається, як вона відчуває і використовує українське слово. Тому я підтримав її ідею зробити кліп саме як лірик-відео, адже це прекрасний спосіб зберегти цю динамічну поезію візуально".

Спочатку Сашко планував цей проект як колаборації з різними аніматорами та ілюстраторами, але в підсумку все зробив самостійно. 

"Пісню "Якби я була не я" я сприймаю як маніфест всіх українських жінок і визнання їх вкладу та важливості, які так часто бувають недооцінені. Відеоряд цієї роботи – це чиста імпровізація, де роль жінки показана через абстрактні образи", – підсумовує автор кліпу. 

Нагадаємо, alyona alyona (Савраненко Альона) - вихователька дитячого саду з Баришівки, яка восени 2018-го дебютувала зі двома кліпами на трек "Рибки", які швидко здобули велику популярність у мережі та отримали кілька сотень тисяч переглядів. У квітні 2019-го випустила дебютний повноформатний альбом "Пушка". Раніше Альона творила під псевдонімом Alyona Al.kaida, але наразі її записи можна знайти лише у деяких соцмережах. 

alyona alyona у соцмережах:

https://soundcloud.com/alyonaalyona
https://www.facebook.com/alyonaalyonaoff/