r.roo написав музику до картин Мунка

Київський електронний проект адаптував картини Едварда Мунка через власну музику. Що вийшло, можна почути у його новому міні-альбомі "skrik".

Треки були написані для проекту "Едвард Мунк: Крик природи" Третьяковської картинної галереї. Він присвячений творчості норвезького художника-експресіоніста у рамках виставки "Едвард Мунк".  Йдеться про новий спосіб занурення в мистецтво у форматі edutainment, який познайомить відвідувачів з картинами "Відчай", "Тривога", "Крик", "Меланхолія" з циклу "Фриз життя".

У кожній частині віртуального занурення звучить своя музична тема, написана Андрієм Ругару (r.roo), який займається дослідженням звуку, пише складні мелодійні твори на стику експериментальних жанрів. У процесі створення треку музикант відсилається до Вагнера і Сибеліуса, використовує принципи кольорово-звукової синестезії, орієнтуючись на кольори з картин Мунка, і експериментує з композицією, у результаті чого можемо спостерігати селекцію жанрів електронної музики, таких як idm, ambient і glitch.

На обкладинці міні-альбому — автопортрет Мунка з Розою Мізенер. 

r.roo - це київський проект музиканта Андрія Ругару (Андрій Симонович). Талановитий композитор, автор чисельних альбомів, засновник гурту Sound Wave Pressure, вже добре знайомий киянам своїми виступами. Музиканта відрізняє легкий електронний звук і трохи меланхолійний настрій. Втім, кожен його реліз відкриває все нові й нові грані творчості. Єдиний стиль музики r.roo назвати складно, адже це й idm, і ambient, і downtempo... Проект є резидентом лейблів Tympanik Audio, Raumklang Music, Abstrakt Reflections тощо

Почитати рецензію на r.roo – autistic dance (2015) можна тут.

r.roo у соцмережах:

ВК: https://vk.com/rroo_idm
Soundcloud: https://soundcloud.com/r-roo
Facebook: https://www.facebook.com/rroo.idm
Bandcamp: https://rrootrauma.bandcamp.com/