Somali Yacht Club їдуть на Metronome Festival Prague

Український музичний та стріт-арт фестиваль RespublicaFEST, що щорічно проходить в перші вихідні вересня, починає ряд партнерських проектів із великими європейськими фестивалями задля розвитку експортного потенціалу українських артистів. Цього року «Республіка» делегує український стоунер-гурт Somali Yacht Club представляти українську музику на одному із найбільшому фестивалі в Чехії – Metronome Festival Prague!

Саме там цьогоріч будуть виступати Somali Yacht Club, Young Fathers, GusGus, Garden City Movement та інші. Цей фестиваль вважається найперспективнішим музичним івентом країни, оскільки проходить одночасно із іншим найбільшим опен-ейром країни в центрі Праги – United Islands of Prague, на який вхід абсолютно безкоштовний. Таким чином, за одні вихідні, туристи та жителі міста можуть одночасно відвідати два фестивалі, погуляти в одному із найкрасивіших міст світу і послухати своїх улюблених артистів. Більш детальну інформацію можна отримати на офіційному сайті фестивалю: https://www.metronomefestival.cz/en/

Тріо Somali Yacht Club утворилися в 2010 році. Вже за 4 роки пошуків і експеріментів та декількох ЕР випустили повноцінний альбом The Sun (https://somaliyachtclub.bandcamp.com/album/the-sun), що став одним з найгучніших релізів на пост-рок/психоделік/стонер сцені. Наразі гурт має у своєму арсеналі десятки  локальних івентів на території України та Європи, участь у фестивалях Neformat Fest, Winter Mass, Burn The Scene For Fun, Electric Meadow, InshaMuzyka Fest, Respublica, Robust Fest та ін.