"Onuka" записала відео на Чорнобильській АЕС

Українська виконавиця Ната Жижченко  відвідала Чорнобильську АЕС, аби дізнатися більше про власного батька, а також на власній шкірі спробувати життя "у зоні". 
 
"Тиждень, проведений на ЧАЕС, - мій головний підсумок року, що минає. Практика на станції і реальне занурення в життя людей, що працюють на ЧАЕС сьогодні. Це змінює свідомість. Зміщує кут зору з тих речей, що помилково здаються нам значущими і важливими на події світового масштабу, які відбуваються тут і зараз. Ці події поруч з нами, але залишаються непоміченими.  Я дякую всім героям, що продовжують рятувати наш світ кожного дня. Окрема подяка Новікову Олександру", - розповідає  музикантка.
 
Нагадаємо, саме цього року, 29 листопада, на четвертому реакторі ЧАЕС встановили нову захисну арку, яка має прослужити сотню років. 
 
Трек "Mainland", який використаний у ролику, вже окремо з'явився у мережі. 
 
"ONUKA" - це український електронний музичний гурт, особливістю якого є використання українських народних мотивів та інструментів у електронній музиці. Робота над проектом ONUKA почалася влітку 2013 року. Співавторами проекту стали Наталія Жижченко — колишня солістка гуртів «Tomato Jaws» та «KOOQLA», і Євген Філатов — лідер гурту «The Maneken»
 
Вокалісткою гурту, автором текстів, головним автором ідей є Наталія Жижченко. На сцені вона, окрім вокалу, грає на сопілці, окарині, свистульці, омнікорді, невеликих перкусійних інструментах, а також керує відтворенням семплів. Головним композитором, саунд-продюсером, аранжувальником та арт-директором проекту є Євген Філатов. Він також бере участь у живих виступах на радіо. Повний склад групи ONUKA - вокал, клавішні, електронні ударні, два тромбона, валторна, бандура. 
 
"ONUKA"  в соцмережах: 
 
ВК: https://vk.com/onuka 
Soundcloud: https://soundcloud.com/onukaofficial/onuka-mainland 
Facebook: https://www.facebook.com/onuka.official
Youtube: https://www.youtube.com/onuka 
Instagram: https://www.instagram.com/onukaofficial/