Гурт "Drudkh" презентував трек зі майбутнього спліта

Він увійде до спліта з норвежцями "Hades Almighty" -  "One Who Talks with the Fog / Pyre Era, Black!". У перекладі українська частина звучить, як  "Той, Хто Говорить З Імлою​". Цілий реліз офіційно вийде 3 червня, тобто вже за декілька днів. 
 
Наразі спліт уже доступний для попереднього замовлення у вигляді касет, дисків чи вінілу. Підготували музиканти також і тематичні футболки. 
 
Послухати трек "Golden Horse " поки можна лише у соцмережі Вконтакте. 
 
(Володимир Свідзинський - Темними ріками. 1932 рік, з недрукованої книжки МЕДОБІР. Передрук із газети «Час» (Фюрт, 1947-48)).
 
Темними ріками
Ніч тече по ізворах,
Сиво піниться на косогорах.
На синьому полі,
В райдужному колі,
Там-то паші, ще й цвіту багатого!
Вітер має патлами клятого.
Раптом на сході
Немов хто косою – черк!
І вдруге, світліше – дзінь!
Золотий кінь
Померк....
 
"Drudkh" - український блек метал гурт, створений у 2002 році. Лірику більшості композицій колективу складає поезія класичних українських поетів, серед них Тарас Шевченко, Іван Франко, Олександр Олесь, Олег Ольжич, Ліна Костенко. Наприклад, альбом «Лебединий Шлях» (2005) повністю побудований на тексті поеми Тараса Шевченка «Гайдамаки» (1841). В оформленні дисків переважно використовуються картини українських та російських художників XIX ст. (В. Перова, І. Левітана, О. Міхнушова, М. Кривенка, О. Мурашка).