В Україні виступатимуть легенди пост-панку "PiL"

У травні Україну вперше відвідає Джон Лайдон "Джонні Роттен" зі всесвітньо-відомого гурту "Sex pistols". У нас він виступатиме зі своїм пост-панк проектом "Public Image Ltd". У раках візиту музикант дасть два концерти: 20 травня у київському клубі "Atlas" та 21 травня у харківському "ККЗ".
 
Решта учасників колективу - Брюс, Лу та Скотт - не менш творчі і талановиті особистості. 
 
Нагадаємо восени 2015 року "Public Image Ltd" випустила 10-й альбом "What The World Needs Now..." , який і буде представлений на запланованих заходах разом зі старим матеріалом.  Колектив постійно колесить світом та радує своїми виступами Великобританію, Японію, країни Європи, Китай, Австралію тощо. 
 
"Public Image Ltd (PiL)" — британська музична група, заснована Джоном Лайдоном, вокалістом панк-групи Sex Pistols. Вважається, що саме "PiL" були ансамблем, що дав початок пост-панку. Тож на хвилі пост-панку, яка все ще накриває Україну, варто звернути увагу на цей захід. 
 
Гурт було створено Джоном Лайдоном після його виходу з складу Sex Pistols під час американського турне взимку 1978 році. Викрикнувши до публіки свою знамениту фразу «Ever get feeling that you've been cheated?» (Чи Вам не здається що Вас обдурили?) після виконання «No Fun» (кавера The Stooges) на біс під час одного з концертів, після чого він пішов зі сцени, ознаменувавши цим те, що він залишає гурт назавжди.
 
Дебютна платівка групи — сингл «Public Image» — вийшла в жовтні 1978 року і зайняла 9-е місце в британському хіт-параді, розвіявши сумніви лейбла, настороженого заявами Лайдона про «антимузику». Проте слідом за синглом вийшов альбом, який спростував враження від синглу, викликавши змішану реакцію. Композиції альбому, за винятком заголовної, було важко назвати піснями: це були немелодійні, повні шумів і хаотичних або одноманітних акордів багатохвилинні доріжки з пронизливими вигуками-заклинаннями Лайдона. У наступні роки ансамбль неодноразово змінював склад учасників, з яких беззмінним був тільки сам Лайдон. Група багато гастролювала, в 1988 році відбувся концерт в СРСР (в Талліні). Випустивши студійний альбом і слідом за ним збірник найкращих пісень в 1992 році, Public Image Ltd припинили своє існування.Однак, у вересні 2009 року було оголошено про возз'єднання PiL.
 
Компанію "PiL" складе не менш легендарний український гурт "Брати Гадююкіни". Це культовий український рок-гурт, створений 1988 року у Львові; першими з українських рок-команд здобули популярність на теренах колишнього СРСР і пострадянському просторі. «Гади» випустили 4 студійні альбоми, 4 концертні альбоми та 2 збірки хітів. Крім цього, була величезна кількість концертів та участь у фестивалях по всьому світу. Гурт припинив концертну діяльність в 1995 році і возз'єднався в 2006 році для концерту в київському «Палаці спорту», який зібрав 15 000 глядачів — абсолютний рекорд для українських музикантів.