"Очеретяний кіт" представить новий альбом у Києві

23 березня, в Києві, у ресторані «Грецька кухня» відбудеться презентація нового альбому вінницького гурту «Очеретяний кіт», «20 КРОКІВ».  Туди увійдуть пісні подільських авторів та кілька обробок народних пісень. За змістом «коти» порадують слухача нетривіальним поглядом на українську подільську буденність в особах та «котячими» медитаціями, з елементами блюзу, хіп-хопу та ще чогось прикольного. Запис відбувся на київський студії «Cristal Sound». Звукорежисер Сергій Тягнирядно.     
 
Від нової платівки, після кількох попередніх, «домашніх» записів, варто чекати більш якісного звучання нових та вже знайомих шанувальникам пісень і нестандартного оформлення диску. Яким воно буде - поки що є таємницею. Можна тільки зауважити, що у оформлені диску взяли участь фотохудожники та художники України, з якими музиканти товаришують. Останні кілька років «Очеретяний Кіт» був невід’ємною музичною складовою різноманітних художніх та фото пленерів. Отже є підстави думати, що то буде книжка, втім - побачимо.
 
Серед гостей концерту-презентації: друзі, шанувальники, також відомі українські музиканти. На закритій вечірці офіційного виходу альбому буде представлений кліп на пісню «Сум кота». Також буде презентована пісня з гуртом «Гайдамаки», «Їхали чумаки». На гостей чекатимуть ще кілька приємних сюрпризів, адже це свято двадцятої  річниці існування гурту.
 
Історична  довідка.
 
Гурт був  заснований у 1995 році. Пройшов неодноразові зміни складу . Стилістично набув цілісності на чолі з Романом Крілем,  десь у 1998 році. Приблизно тоді вийшов диск «Бурса»,точніше касетний магнітоальбом. Попередній матеріал зберігається в невідомих архівах і є вельми цікавим. 
 
Далі були альбоми: електронний «Манія», фольк-панк «Коломийки», невиданий та «закопаний», російськомовний «Фаза покоя», найуспішніший «Мандрівка в Косаківку», та«Демидівський альбом», записаний в хаті мазанці на «очеретяній базі» в селі Демидівка, Жмеринського району.
 
Гурт ставав кілька разів переможцем фестивалю «Червона рута» у акустичній музиці. Брав участь у фестивалях: «Шешори», «Мазепа фест», «Країна мрій», «Арт поле»  і багатьох інших. Пісні записані у стилі «подільський лаунж-рок», чи як його жартома музиканти називають«маза хата рок», від словосполучення хата мазанка. 
 
Сьогоденний  склад «Очеретяного кота» такий:
 
Роман Кріль – голос, гітара;
Микола Доляк – голос, гітара, флейта, піаніка;
Володимир Войчишин – голос, бас-гітара;
Андрій Войтюк – барабани;
Сергій Тягнирядно - бек-вокал, клавішні;
Ірина Какаркіна – бек-вокал;
Олександра Тарас – бек-вокал.