Новини

"Malignant Records" анонсував вихід нового альбому "Monocube"

Запланований реліз вийде на класичному чи то навіть культовому dark ambient лейблі "MALIGNANT Records". 
 
Як повідомив автор проекту, альбом "The Rituals" вийде  9 грудня і складатиметься із дев'яти треків. Один із них - спільну роботу із Treha Sektori (Париж) - уже можна почути нижче.

Новий реліз "Krobak" можна послухати онлайн

Прямо зараз на американському музичному блозі "The Obelisk" триває стрім альбому "Nightbound", офіційний реліз якого запланований на 4 листопада. Там же доступна рецензія на реліз.

Вокаліст "Memorials" записав збірку віршів

Нагадаємо, раніше вокаліст гурту Євгеній Свищов створив для своїх віршів окремий Youtube канал. На відео він наживо зачитував свої вірші. А 28 жовтня у мережі з'явився реліз "Кров", який містить 19 віршів виконавця. Втім, тепер до них додалася і фонова музика. 

"Atomic Simao" дадут сольный концерт в Киеве

В субботу, 17-го декабря, в арт-центре CLOSER состоится большой сольный концерт киевского психоделического музкартеля "Atomic Simao". Группа выступит в обновленном составе и представит публике своё новое звучание и программу, состоящую из абсолютно свежего материала и нового взгляда на уже ранние треки. 
 
По сложившейся традиции сольных концертов , выступление будет включать коллаборации с яркими талантливыми музыкантами.

Проект "Voida" випустив кавер на "Lacrimosa"

Днями у мережі з'явився трек "Voida", який був написаний між "Winter EP" (2010) and "Colour Me Darkness" (2011) і мав увійти до одного з релізів проекту, але так і залишався невиданим дотепер. 

"Пять лет назад вышел первый и пока единственный полноформатник Войды, "Colour Me Darkness". Отметим сие событие редким кавером на Lacrimosa, который был записан примерно в то же время, но не попал на альбом", - розповів автор проекту Ігор Сидоренко

"Ethereal Riffian" рассказали о необычных музыкальных инструментах

Киевская психоделичная группа рассказала о 10 музыкальных инструментах, о которых вы могли ранее не слышать (как они звучат, можно посмотреть здесь). 
 
"Мы любим использовать в своём творчестве экзотические инструменты, поэтому постоянно сканируем музыкальное пространство на предмет новых или невиданных инструментов. Слова "базантар" или "яйбахар" вам знакомы?

"Personal Witches" представили новый клип

Киевский коллектив  перед Хеловином залил в сеть новое видео. 
 
"Близится великий шабаш - Самайн! А к нему ведьмы приготовили сюрприз! Представляем вам наш долгожданный клип, над которым трудилась целая команда волшебников!", - рассказали музыкантки.  
 
Напомним, 21 октября  группа дала в Киеве большой сольный концерт с презентацией дебютного альбома "Thе Spellbook".

"Balfor" готує новий реліз

Київський  black metal гурт оголосив деякі подробиці запланованого альбому "Black Serpent Rising". Так, альбом вийде 15 січня  2017 року на французькому лейблі "Drakkar Productions" (Watain, Deathspell Omega, Tsjuder, Beastcraft, Alcest). 
 
"Мы рады открыть первые детали нового альбома BALFOR, который получил название 'Black Serpent Rising'.

"r.roo" готує на зиму новий реліз

Київський проект уже представив два сингли із майбутнього альбому. 
 
Сам реліз під назвою "shilly-shally" має з'явитися  у першому кварталі зими на фізичних носіях. Також до зими "r.roo"  планує надрукувати футболки і, можливо, декілька попередніх релізів. Найперші кандидати на цю роль -  "autistic dance" и "devitation". 
 
Проект уже представив два треки з релізу.

У Києві пройде восьмий "Space Fest"

 Київський фестиваль post rock та post metal музики уже ввосьме пройде у столиці. Захід відбудеться 13 листопада у "​MonteRay Live Stage".  
 
"Фестиваль атмосферної музики SPACE FEST запрошує у чергову космічну подорож.

Игорь Сидоренко ведет авторскую передачу на "Radio Submarina"

Фронтмен киевской группы "Stoned Jesus" начиная с этой среды представляет новую авторскую программу на "Radio Submarina" об интереснейших музыкальных альбомах современности - "LongPlay". 

"вагоновожатые" зіграють на кіноперформансі

У п’ятницю, 28 жовтня, в Довженко-центрі відбудеться показ відреставрованого фільму «Ордер на арешт» (1926) Георгія Тасіна із живим музичним супроводом від українського гурту "вагоновожатые". 
 
Кіноперформанс проходитиме в рамках 46-го МКФ Молодість і осіннього циклу освітньої програми КУЛЬТУРФІЛЬМ: «Femme Mute», присвяченого репрезентації жінки в українському німому. 
 
Ци

"HOMESICK" готує декілька концертів на листопад

Одеські хардкорщики анонсували декілька концертів на найближчі місяці. 
 
12 листопада - Харків 
13 листопада  - Київ 
2 грудня - Одеса 
 
Більш детально про київський концерт можна почитати тут. Щодо решти анонсів деталі будуть оприлюднені трохи пізніше на сторінках

Дебютний реліз "Warningfog" вийшов на касетах

Київський лейбл "freak friendly diy" днями видав на касетах дебютний альбом столичного грайндкор-колективу "Warningfog". 

"ПНД" випускає новий альбом на початку листопада

Трохи пізніше у Києві відбудеться  концертна презентація релізу. 
 
Василь Переверзєв (Прозоров) після не великої паузи з часів закінчення історії групи ТОЛ (де він був автором та вокалістом) зосередив свої творчі зусилля на проекті, який створив ще у 2009 році. В 2010 році вийшов дебютний альбом ПНД - "Два аккорда" (ІншаМузика\Moon Records).

Гурт "Hemel" випустив перший міні-альбом

Київський гурт наприкінці вересня випустив перший свій міні-альбом "Morning".  Реліз містить п'ять треків. Деякі з них, втім, були створені задовго до виходу самого EP чи демки. Нагадаємо, 31 січня цього року колектив випістив демо-версію цього міні-альбому. Автор обкладинки релізу став Денис Кравець.  
 
Придбати міні-альбом можна на різних онлайн-платформах, як-от iTunes, Apple Music, Google Play Music, Spotify. Ціна варіюється від 3,5 до 4,5 доларів.

"Slow Action" відправляються у тур Україною

Харківський колектив відправляється у черговий тур українськими містами.

Хеловін 2016 в Україні: концерти і вечірки

Цьогоріч Хеловін припав на невдалу частину тижня для масових гулянь. Тим не менше чимало українських клубів та концертних майданчиків вирішили не губитися у цій ситуації і все одно організували концерти та вечірки до Хеловіну.  Тож відіспатися перед роботою чи парами вам може і не вдатися)
 
Ми вирішили зробити невелику підбірку таких хеловінських заходів. Звичайно, їх є дуже багато і всі перерахувати годі, тому шукайте афіші у своїх містах і не блокуйте можливість запрошувати вас у спільноти.

В Одесі відбудеться психоделічний "Dark Water Fest"

На початку листопада Одеса перетвориться на справжню мекку для поціновувачів психоделічної музики. 5 листопада у місті пройде "Dark Water Fest"
 
"Настал этот час. Час полноценного стоунер-феста в Одессе! Четыре столичных команды, киловаты звука и тонны зубодробительного саунда застыли в ожидании пятого ноября. Лучшие стоунер, дум и сладж команды Украины на одной сцене — в твоем городе.

"Blacklight Plague" на Хеловін презентує новий сингл

Полтавські хоррор-панки 31 жовтня влаштовують справжню хеловінську ніч - "Hell Night Show". 
 
"31 октября мы приглашаем всех любителей панк музыки на открытую репетицию в честь праздника Хэллоуина.

"Zwyntar" вперше виступить за межами України

Київський гурт збирається до білоруського міста Гомель у рамках "ZWYNTOUR 2016". 

В Харькове состоится второй "КБ фест"

На этот раз организаторы обещают слушателям две сцены. 
 
"24го декабря КБ фест возвращается. Снова в Животе, но на этот раз с двумя сценами.

"The Elephants" випустили перший кліп

Наприкінці минулого місяця молодий сумський гурт "The Elephants" представив свою першу відеороботу, зняту на пісню "Friend". Цієї осені на лейблі "VIDLIK" також має вийти дебютний альбом хлопців.
 
"The Elephants" - це інді-фолк у виконанні двох молодих хлопців з міста Суми. Група стала відомою завдяки своїм щирим пісням, які помітив і допоміг зробити відомими лідер проекту "The Maneken" Євген Філатов.

Треки "Power Play" увійдуть на потрійний спліт

Київський гурт раніше вже повідомляв, що готує спліт із декількома європейськими командами. Зараз же ці плани стали більш конкретними.