Vin de Mia Trix повернулися з новим ЕР

Сьогодні Vin de Mia Trix, один із найстаріших діючих дум-метал гуртів України, видає мініальбом "Waves~Stars" – першу роботу за п’ять років тиші.

Звук цього ЕР логічно вбудовується в дискографію гурту навіть після тривалої перерви, оскільки наслідує той самий прогресивний напрям, який колектив обрав у 2017 році з виходом "PALIMPSESTS".

"Музика на новому EP є фірмовою для Vin de Mia Trix сумішшю funeral doom/death з елементами проґ-металу та построку, що творить характерне похмуро-меланхолійне звукове полотно", – зазначають виконавці в своєму пресрелізі.

Музиканти записали цей мініальбом ще у 2020 році. Звів його гітарист колективу Юрій Сіренко.

Обкладинкою для цього доробку Vin de Mia Trix обрали фрагмент картини Архипа Куїнджі "Місячна ніч на Дніпрі". Частково цей вибір в нинішніх реаліях пов’язаний із тим, що музей імені Куїнджі в Маріуполі сильно постраждав внаслідок російсько-української війни в березні цього року.

"Waves~Stars" виходить ексклюзивно на Bandcamp, аби зібрати там якомога більше грошей для ударника гурту Ігоря Бабаєва – волонтера, який разом зі своїми друзями закуповує та розвозить ліки та предмети першої необхідності мешканцям міст і селищ, в яких зараз критична гуманітарна ситуація.

Прочитати про перший повноформатник гурту "Once Hidden From Sight" (2013) можна в нашій рецензії.

Vin de Mia Trix – київський doom metal гурт, що був заснований у 2007 році, а нинішній його склад сформувався в 2009 році. Музика колективу поєднує в собі вже згаданий doom metal з елементами багатьох інших жанрів. На рахунку виконавців демо, два ЕР, спліт і два повноформатний альбом.

Vin de Mia Trix в мережі:

https://www.youtube.com/user/vindemiatrixband
https://www.facebook.com/vindemiatrixdoom/

Фото обкладинки – надали виконавці