Getcold поділилися архівним мініальбомом

Грайндкор гурт Getcold востаннє був активним у 2014 році, та днями видав свій мініальбом "Once Lost", створений о тій порі.

Більшість текстів, написаних для цього альбому, не збереглася, але учасники гурту пам’ятають, що ті були спрямовані на засудження домашнього насильства, сексизму, гомофобії, домінування колективної свідомості над особистістю та консюмеризму.

"У нас тривав діалог з лейблом щодо видання EP на семидюймовій платівці у форматі спліту з іншим колективом. Розраховуючи на спліт, ми почали працювати над подальшим матеріалом і також були задіяні в інших музичних проєктах, таким чином ми поступово забули про цей запис, а лейбл перестав давати про себе знати", – розповів Влад, гітарист та вокаліст колективу, Неформату.

Антон, ударник Getcold, пам’ятає, що запис цього альбому відбувся досить швидко, що було притаманно для гурту в принципі:

"Всі релізи Getcold готувались приблизно однаково – все було досить швидко. За кілька місяців ми готували матеріал на 5-7 хвилин і йшли на запис. А писали ми все пачкою, вживу, лиш пізніше дописували вокал", – додає від себе Антон.

Коли музиканти накопичили матеріал, почалися пошуки студії, здатної забезпечити той сирий звук, який тоді шукали Getcold.

"В цей час якраз гурт Bomg переїхав до Києва та створив студію Evergreen – ми й стали першими, хто там записався, та лишилися там репетирувати. Всі подальші релізи, включно з “Once Lost”, були записані там."

"Getcold був саме таким гуртом, в якому ми просто грали музику, котру любили, без якогось пошуку нового звучання. Особисто мене це в якийсь момент відштовхнуло від власної творчості і я на декілька років відійшов від екстремального панку та сконцентрувався на дослідженні нових жанрів", – згадує Влад.

За час "творчої паузи" проєкту Getcold, його учасники встигли пограти в різних гуртах – Антон почав грати в Bomg, а потім із музикантами з Foible Instict зібрав гурт Warningfog, Влад тим часом зібрав гурт Pree Tone зі своїми друзями. Попри це, ще до початку війни Влад згадав про цей матеріал та налаштувався його видати хоча б у цифровому вигляді.

"В плані сприйняття музики ми змінилися, якщо дивитися назад, але все ж я вважаю, що це непогана робота для свого часу, особливо з огляду на те, що павервайленс в Україні майже ніхто не грав і досвіду продакшену такої музики тоді ні в кого не було."

За словами музикантів, на обкладинці альбому зображено заморожений труп солдата армії "країни, яка ніколи ні на кого на нападала", кадр з часів радянсько-фінської війни.

"За 4 місяці після вторгнення під приводом загрози національній безпеці, (при величезній перевазі у техніці та живій силі) РСФСР програла війну, яка зараз багатьом нагадала те, що відбувається в Україні. Іронія в тому, що ідея такої обкладинки і назви "Once Lost" ("колись втрачений") виникла ще задовго до повномасштабного вторгнення, і коли я нещодавно натрапив на теку з записом, то зрозумів, що саме зараз час для релізу."

Getcold – павервайленс/грайндкор тріо з Києва, чия активність припала на 2013-14 роки.

Фото обкладинки – надали виконавці