Прем’єра: нескінченний шлях КАТ продовжує новий сингл

Сьогодні постхардкор-гурт КАТ випустив пісню "Цвях" – першу з їхнього майбутнього повноформатника "Поклик", який виходить за підтримки лейблів Neformat Family i Trismus Records вже 11 березня.

Альбом буде доступний у цифровій версії та на касетах. 

"Ця пісня частково була навіяна віршем "Незакінчений хрестовий похід" польського поета Рафала Воячека. У тексті навіть можна знайти деякі майже прямі цитати звідти. Щодо змісту або концепту, то для мене "Цвях" відображає саме цей метафоричний "похід" або нескінченний шлях, яким йде наша країна вже багато років", – ділиться Кирило Бренер, гітарист гурту, із Неформатом.

Загалом Кирило працює над текстами у парі з басистом та вокалістом гурту Максимом Дюкаревим, де ідею визначає перший, а форму вдосконалює останній.

"Мені здається, ця пісня про неоднозначність вибору на розгалуженнях людської долі, про важкі рішення та трагічні наслідки, що заздалегідь важко передбачити", – додає Максим.

Цей сингл, як і весь альбом, музиканти записували протягом вересня-листопада 2021 року на студії Spivaki. За мікс та мастеринг відповідав Zach Weeks із американської студії GodCity, відомої співпрацею з Converge, Have Heart, Beastmilk, Every Time I Die та іншими.

За словами ударника гурту Андрія Касяненка, цей альбом – найкраще, що випускали КАТ:

"Звучання альбому динамічніше, ніж в минулих релізів. Тут є як пісні на агресивному звуці, так і майже балада. Та й загалом, за якістю це найкраще, що у нас виходило – даються взнаки запис на неймовірній студії Spivaki під керівництвом Діми Зінченка та зведення на легендарній GodCity."

Нині гурт готує до виходу свій наступний сингл, вихід якого очікується вже в березні, як і самого альбому "Поклик". Презентація релізу в Харкові запланована на 26 березня. Окрім того, з 22 квітня КАТ поїдуть у мінітур (попередньо плануються Полтава, Київ, Чернігів) на підтримку альбому. Почути його зможуть і відвідувачі калуського фестивалю Back To Youth 7-8 травня, а трохи згодом, можливо, колектив зіграє і в інших містах на заході України.

КАТ – харківський гурт, заснований у 2013 році, що нині тяжіє за звучанням до постхардкору. В теперішньому складі з трьох учасників колектив видав альбом "Это случится с тобой" (2019) та скоро випустить анонсований LP "Поклик" (2022).

КАТ у мережі:

https://linktr.ee/katband
https://www.facebook.com/katkharkiv
https://kathc.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/kat.band.kh/
https://soundcloud.com/band-424711897

Фото для обкладинки надали музиканти