Zagreb випустили свій найліричніший мініальбом

Не так давно інді-гурт Загреб випустив мініальбом "Одиноким" – першу повноцінну роботу в новому складі.

На цьому альбомі можна почути тексти з особистих архівів вокаліста гурту, а також менш веселе, ніж у попередніх релізах, звучання.

"Цей ЕР, мабуть, максимально лірична наша робота. Тут менше запального пост-панку, який в нас проскакував раніше, але й не без нього. Всі пісні дуже підходять під настрій легкої туги й подібні до сумнівів самотньої людини, яка не звикла бути такою й намагається якось романтизувати цей стан", – розповіли учасники гурту Неформату.

Всю роботу над звуком виконував вокаліст колективу Артем – в результаті він отримав "домашнє звучання", яке всіх задовольнило. Загреб трохи затягнули із релізом, але "встигли закрити гештальт", як і планували, у 2021 році.

Кожна пісня альбому, як розповіли музиканти, має власні ідею та задум:

"Наприклад, трек "Парк" – про людину, яка розчарувалася в коханні та заздрить тим, хто ще вірить в нього. А "Кричат Люди" – звуковий колаж із образів самотніх, які намагаються сховатися від суспільства з його нормами, правилами та традиціями. Ось "Вітер", мабуть, єдиний танцювальний трек, це постіронічний гімн про те, як твоє молоде покоління змінюється іншим, а ти ще цього не збагнув. "Молодость" — трек про важкі події, коли тобі залишається лише вірити в диво, але приходить мить й ти розумієш, що ніякого дива вже не буде. Пісня про юні душі, які залишили нас надто рано."

Обкладинкою альбому музиканти обрали фотографію Марії Силівейстр, перш за все, бо вона їм здалася дуже красивою.

"Також, на нашу думку, фото влучно підходить до назви та настрою альбому. А ще тут є маленький підтекст – на фото зображена чайна троянда, яка ще до перших морозів зберігає свій цвіт, хоча вже й давно без пелюсток."

Інші підтексти та асоціації можна шукати в лайв-відео до кожного треку, які музиканти охрестили як "Nature Session". Відеосупровід це однокадрові роботи тієї ж Марії Силівейстр, зняті на природі, а музику для них переважно було записано наживо під час зйомок.

Загреб – дніпровський інді-гурт, заснований у 2016 році. У перший рік свого існування колектив випустив дебютний мініальбом "Betrays Before Explore". Рецензію на пізніший доробок гурту "Wannabe" (2018) читайте за посиланням.

Загреб у мережі: 

https://www.facebook.com/2agreb/

 

Фото обкладинки – надали виконавці